17 Ocak 2008

Kızıltepelilerin Muhteşem Gecesi

Ankara Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Dayanışma Derneği`nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği dayanışma gecesi görkemli geçti.
http://www.kiziltepevecevresidernegi.org/uploads/2007/mardinlifegece.jpg
Ankara İçkale Otelde 4.sü düzenlenen muhteşem geceye Ankara'da ikamet çok sayıda Kızıltepeli bir araya gelerek hasret giderdi. Sosyal dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiği geceye Siyaset ve İş dünyasının önemli isimleri bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler. Eski Devlet Bakanı Mehmet Gülcegün, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Selahattin Dağ, Nihat Eri ve M.Beşir Hamidi, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Civelek, Sümer Holding Genel Müdürü Sezai Ensari, Türk Irak Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Emin Değer, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) 2. Başkanı Ferhan Ademhan, aynı zamanda derneğin yöneticileri de olan Kızıltepeli İşadamları M.Ali Yaşar, Takettin Irmak ve M.Zeki Dağtekin'in de aralarında bulunduğu bir çok tanınmış sima bir araya geldi.

ENEZ: 'HEDEF GELECEĞİMİZE YATIRIM'
Sunuculuğunu Gazeteci Kadir Üründü'nün yaptığı Ankara Kızıltepeliler derneğinin dayanışma gecesinde birer konuşma yapan Başkan Fahrettin Enez ile dernek başkan yardımcısı M.Ali Yaşar, yapılan yardım faaliyetleri içeren sinevizyon gösterimi eşliğinde ileriye dönük destek beklentilerini dile getirdiler. Ankara'da yaşayan 12 Kızıltepeli'nin bir araya gelerek kurdukları derneğin temel hedefinin öncelikle sosyal ve kültürel dayanışmayı artırarak; doğup büyüdükleri memleketleri olan Kızıltepe ve Çevresindeki ilçelere başta Eğitim ve Sağlık konuları başta olmak üzere bir çok konuda katkı sunmayı amaçladıklarını belirten dernek başkanı Fahrettin Enez, "Henüs 4 yıllık bir dernek olmamıza karşın, Çok önemli aşama katettiğimize inanıyorum. Derneğimizin Sloganı haline gelen 'Gençlerine yatırım yapmayan bir toplumun geleceğinden bekletisi olamaz' şiyarı ile yola koyulduk. Derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere hizmet etmeyi amaçladığımız Kızıltepe ve çevresindeki; Derik, Mazıdağı Savur ve Ömerli ilçelerimizde geçtiğimiz yıl 3 bin öğrencimizi giydirdik. Önümüzdeki Eğitim - Öğretim yılı için bu rakamı iki katına çıkarıyoruz. Önümüzdeki dönem için 6 bin öğrenciyi kapsayacak olan Çanta, Önlük, Gömlek, Ayakabı, Okul Üniforması ve kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim yardımları derneğimiz tarafından alınmış, hazır halde depolarda yeni dönemde dağıtılmayı bekliyor. Bu ve benzeri yardımları yapmamız konusunda bizlere her konuda destek sunan, bizler gibi Mardin sevdalısı olan Mardinspor Klübü Başkanı ve MOİL Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Bölünmez'e teşekkürü bir borç biliyoruz."dedi.

İLGİSİZLİĞE TEPKİ...
Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Dayanışma Kültür Derneği'nin yaptığı başarılı hizmetlerine rağmen beklenen desteği bir türlü göremediğinden yakınan Dernek 2. başkanı ve İşadamı Mehmet Ali Yaşar,"İlçemiz, Türkiye'deki bir çok ilinden daha büyük bir ilçedir. İlçemizin gerek içinde ve gerekse dışında yaşayan bir çok Kızıltepeli işadamımız var. Ancak İş adamlarımız derneğimize beklenen destek vermiyorlar. İlçemizde faaliyet gösteren Sivil toplum örgütleri de çok duyarsız. Kimseden ama hiç kimseden destek alamıyoruz" dedi. Kızıltepe'nin 300 bin nüfusa sahip çok büyük bir ilçe olmasına karşın faaliyeti olan derneklerin sayısının çok az olduğunu dile getiren İşadamı M.Ali Yaşar, gecede yptığı konuşmada: "ben isterdim ve beklerdim 4. sünü düzenlediğimiz gelenksel gecemize; Kızıltepe Kaymakamımız, Belediye başkanımız, ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü temsilcilerimiz katılsın. Ama yok. Hiç biri aramızda yok. Bu duyarsızlık ve tepkisizlik ne zamana kadar. Ancak herşeye rağmen gecemizde bizi yalnız bırakmayan çok değerli, duyarlı hemşehrilerimize bir kez daha cani gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Gece'de derneğin 4. yaş günü pastası katılımcı milletvekilleri tarafından kesilirken, düzenlenen çekilişte davetliler çeşitli hediyeler dağıtıldı. Derneğe katkı sunarak desteklerini esirgemeyen Mardin Bağımsız Milletveki Süleyman Bölünmez, Ankara Cumhuriyet Savcısı Vahit Civelek ve Sümer Halding Genel Müdürü Sezai Ensari'ye birer plaket verildi. Ankara'daki Mardinlilerin bir araya gelerek eğlendiği muhteşem Kızıltepeliler gecesinde sahne alan Mardinli mahalli sanatçı Şehmus Arpaslan ve arkadaşlarının çaldığı güzel mahalli müzikler eşliğinde davetliler geç saatlere kadar gönüllenince eğlendiler.
Haber : Kadir ÜRÜNDÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum