22 Mayıs 2008

Mardinliler Üniversitelerine Sahip Çıktı…


Mardinliler Çalışma Platformu’nun 16. Toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Toplantıda Mardin Artuklu Üniversitesinin bir an önce hizmete girmesi için destek kararı alındı.

İstanbul MAREV’in Kozyatağı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ve tarihi buluşma niteliği taşıyan toplantıya Vali Mehmet Kılıçlar, Mardin Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Gönül Bekin Şahkulubey ve M.Halit Demir, Mardin eski Milletvekilleri Süleyman Bölünmez ve Nihat Eri, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Kadri Balcı, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fikri Canoruç, Mimar Sinan, Trakya ve Haliç Üniversiteleri Rektörleri, MAREV Kurucular Kurulu Başkanı Haluk Eldem, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan Mardinlilere ait vakıf ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kayserili İş adamı Süleyman Çetinsaya toplantıda, 9 Mardinli işadamının birer fakülte binası yapmaları durumunda 10. Fakülte veya binayı kendisinin yaptıracağını söyledi. Mardinli işadamlarının bina yaptırmama durumunda ise 5 bin metrekarelik bir alan yapma sözü verdi. Daha önce 2 Fakülte binası yaptırma taahhüdünde bulunan Mardin Eski Milletvekili işadamı Süleyman Bölünmez taahhüdünü yenilerken, eşya piyangosu biletlerinden 100 bin YTL’lik satışını gerçekleştireceklerini söyledi. Mardinli İşadamı GENPA Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise öğrenci yurdu taahhüdünün arkasında olduğunu söyledi. İstanbul MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu 200 bin YTl’lik katkı ve 50 bin YTL’lik eşya piyangosu bilet satışını üstlendi. Osman Göktekin 50 bin YTL, Münür Kilimci 15 bin YTL, Halil Arslan 10 bin YTL bağışta bulundu.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, düzenlenen toplantının Artuklu Üniversitesinin bugün geldiği yerin net olarak bilinmesi, hem de yarınlara yönelik neler yapılabileceğinin ortaya konulması bakımından önem taşıdığını söyledi. Artuklu Üniversitesi için 4200 dönümlük bir arazinin tahsis edildiğini 3200 dönümün Üniversitenin yerleşkesinde kullanılacağını geri kalan 1000 dönümlük alanının ise ağaçlandırılacağını ifade etti. Kampüs alanını alan projesinin İTÜ tarafından teknik uzmanlara hazırlatıldığını sözlerine ekleyen Vali Mehmet Kılıçlar “İstediğimiz gibi hızlı hareket edemediğimiz bir gerçek. Mardin Artuklu Üniversitesi için tahsis edilen 4,7 milyon YTL ile istenilen yatırımların yapılması mümkün değildir. Herkesimdeki Mardinlinin desteğine ihtiyacımız vardır. Üniversitenin biran önce hizmete geçmesi için güç birliğinin gerekliliğine inanıyorum. Devletin destek ve katkıları yanında, bireysel ve kurumsal desteklerin varlığı hizmet akışını hızlandıracaktır. Elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda, Rektörlük binası, 2 Yurt binası, Mühendislik ve Mimarlık, Güzel Sanatlar ile Fen-Edebiyat Fakülteleri ile ortak dersliklerin projelerinin anahtar teslimi yapılmasına karar verildiğini ifade eden Vali Mehmet Kılıçlar, Mardin Valiliği ile Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşatma ve Korumu Derneği işbirliğiyle hazırlanarak önümüzdeki günlerde satışa sunulacak eşya piyangosu ile 1 milyon YTL gelir hedeflediklerini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Avukat Cemal Artık 50 bin adet bilet hazırlandığını, biletlerin haziran ayı içerisinde satışa çıkarılacağını, çekilişte bir adet Jeep, bir araba, çok sayıda bilgisayar, cep telefonu ve televizyon bulunduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum