4 Ocak 2009

Sürgücü Belediye Başkanı Zeyniye ÖNER geçen 5 yılın durum değerlendirmesini yaptı.

Sürgücü Belediye Başkanı Sayın Zeyniye ÖNER'in 5 yıllık Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili sitemize gönderdiği açıklmasını sizinle paylaşıyoruz.


http://surgucum.googlepages.com/BAKANZEYNYEONERA-full.jpg

Değerli Hemşerilerim;

Sizlerin desteğiyle hizmet adına çıkmış olduğum bu yolda, sizlerden almış olduğum yetki süresi dolmak üzere; Görevim süresince ekibimle ve sizlerin desteğiyle herkesin şahit olduğu hizmetlerimizi sizlerle paylaşmak istedim.

Belediye Başkanlığı görevine talip olduğum süreçte yapmayı taahhüt ettiğim işleri ekibimle birlikte vicdan rahatlığını yaşarken, ayrıca yapmayı hayal ettiğim ancak imkânlar dâhilinde yarım kalan veya başlayamadığım işlerinde burukluğunu yaşamaktayım. Görevi devir aldığım zaman 8 yıllık bir Belediyenin en azından bazı oluşumları tamamladığı ve belli bir mevcudiyetle göreve başlamayı beklerken, Durumun hiçte böyle olmadığını göreve başlamamla birlikte öğrenmiş oldum. Belediye’nin yaklaşık 300.000,00 YTL kamu kurum ve kuruluşlara borcunun olduğunu, asırlardan beridir halkın en önemli sorunu olan taşıma ile içme ve ihtiyaç suyunun temin edildiğini, kanalizasyon tesisatının olmadığını, ana ve tali yolların asfaltlama işlerinin yapılmadığını, ortaöğrenimini tamamlayan çocuklarımızın beldede Lise olmadığından dolayı eğitimlerini çevre il ve ilçelerden giderdiklerini veya ekonomik durumu olmayan ailelerin çocuklarının lise ve yüksek öğrenimini tamamlayamadıklarından dolayı çocuklarını Büyükşehirlere çalışmaya göndermek zorunda kaldıklarından beldenin eğitimsizleştirildiği gibi birçok eksikliklerle görevi devir aldık. Bu asli sıkıntılar dikkate alınarak başlamış olduğum görevde, sizlerden biri olarak deneyimsizliğimi gizlemeden ve insanın yalnız başına bir şeyler yapamayacağını düşünerek ekip ruhu çerçevesinden işi bilen bilmeyen herkesin desteğine ve fikrine ihtiyaç duyarak görevime başladım.

  • Öncelikli olarak yapmam gereken işin seçim meydanlarında sizlere vermiş olduğum sözleri tutma adına insani yaşam standartlarını oluşturmak, yaşamı kaliteleştirip kolaylaştırmak adına başta kadınlarımızın tarihten gelen en büyük çilesi olan içme ve ihtiyaç suyunu evlerin içine kadar getirebilmek için İller Bankası Bölge Müdürlüğü nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonucunda içme suyu ihalesini gerçekleştirip, müteahhit firmanın kontrollüğünü yaparak içme suyunu insanlarımızın sırtından indirip mutfaklarına kadar getirmeyi başararak tarihten beri gelen bu çilenin sonlandırılmasına sebep olduk.
  • Beldemizde kanalizasyonun olmayışından ötürü atık su ve kanalizasyonun sokaklarımıza pompalanması ve bununda koku, hastalık gibi sıkıntılar yaratmış olduğundan dolayı belediye olarak beldenin kanalizasyon ihtiyacını tamamen belediyemizin katkılarıyla gidermiş olduk.
  • Beldenin gelir kaynaklarından biri olan hayvancılıktan dolayı cadde ve sokaklarımızın tamamen kirlenip aşınması ve yağışlarda yollarımızın çamur deryası haline geldiğinden kilitli taş denilen parke taşı ile Tepe ve Karşıyaka Mahallelerimizin sokaklarını parke taşı ile kaplayarak hem yolların iyileştirilmesine, hem de çevre acısından turistik bir görünüme bürünmesini sağladık.
  • Belediye Başkanlığından önceki asli kimliğim olan bölgenin sıkıntılarını bilen kadın kimliğimden ötürü eğitimsizlikten dolayı asırlardır içinde bulunduğumuz sıkıntıları yakından bilen biri olarak Belediyenin asli görevleri arasında olmamasına rağmen, birçok ilgili kurum ve kuruluşla görüşmeler sonucunda tam teşekküllü bir Lise’nin yapılmasını üst idarecilerin mazeret sunma haklarını ellerinden almak için tamamını belediyemizce satın alınmak suretiyle arsa tahsis edilerek ve Lisenin inşaat aşamasını sürekli takipçisi ve itici güç olma adına girişimlerde bulunarak Lisenin bitirtilip eğitime başlamasına vesile olduk.
  • Belde halkının ekonomik durumunun düşük olmasından dolayı ve fazlasıyla ihtiyaç duyulan değirmenin yeterli düzeyde olmaması, bizleri eski tarihi değirmeni onarıp, içindeki makine ve teçhizatı değiştirerek tam teşekküllü bir un fabrikasına dönüştürüp halkın hizmetine sunduk.
  • Yukarıda saydığım hizmetlerimiz başlıca olanları olup, daha birçok ayrıntı içeren yüzlerce hizmeti sevgili halkımıza sunduğumuzu düşünmekten ziyade sizler tarafından dillendirilmesi bizleri vicdanen rahatlamamızın en büyük sebeplerindendir. Bu saydıklarım hizmetler bizden önceki yönetim tarafından verilmiş olsaydı gönül isterdi ki bu hizmetleri daha ileri bir seviyeye götürüp kültürel ve sanatsal hizmetlerde verebilmekti. Ancak mevcut dönem içerisinde bunları sağlamak mümkün oldu. Her türlü kalitenin zaruri ihtiyaç olduğunu düşünen bir ekip olarak bu zaruriyet içerisinde ihtiyaca göre sıralama yapmamızı ve hizmet sıralamasının da böyle olması gerektiğini düşündük. Hizmeti sunma adına karşılaştığımız sıkıntıları burada şikâyet mahiyetinde dillendirip sizleri sıkmak istemem, belde halkının birçoğunun akraba oluşu ve beldemizin küçük bir belde oluşundan ötürü bu sıkıntılar herkes tarafından bilinmektedir. Bilinen bu sıkıntıları bizlere yaşatan her kesimi halkımızın takdir ve düşünceleri ile baş başa bırakmak isteriz.
Sonuç olarak; Görevde olduğum bu beş yıllık süre içerisinde ilişkilendiğim kişi ve kurumlar nezdinde edindiğim diyalog sayesinde yapılması gereken, yarım kalan daha birçok şeyin olduğunu ve bunun içinde bir döneme daha ihtiyaç olduğunu düşünerek tekrar aday olmam yönünde ekibimle birlikte karar vermiş bulunmaktayım. Tabiî ki bunun gerçekleşmesi içinde sizlerin onayına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın tespitini yaparken geçen beş yıllık süreyi bir bütün halinde düşünmenizi ve yaptıklarımızı tekrar değerlendirmenizi isteyerek bunları söyleme ihtiyacınızı hissettim. Beni destekleyen, desteklemeyen herkesimi en derin sevgilerimle selamlar YAPTIKLARIMIZIN GELECEĞİN MÜJDECİSİ olduğunu hatırlatmak isterim.

Saygılarımla

Zeyniye ÖNER
Sürgücü Belediye Başkanı
.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum