26 Mart 2009

Sincar Aşiretinden DP Seçim Lokaline çıkarma

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olan aşiretler oy potansiyelleriyle siyasete yön verirken Mardin merkezde ise aşiretler birbirinden farklı partilere destek oluyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesdp.jpg
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olan aşiretler oy potansiyelleriyle siyasete yön verirken Mardin merkezde ise aşiretler birbirinden farklı partilere destek oluyor.

Çoğu zaman kan davaları ve töre cinayetleriyle gündeme gelen aşiretler bu kez seçimlerle gündemde. 22 Temmuz seçimlerinde önemli bir faktör olan aşiretler, 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde de siyasi partilerin gözdesi oldu.

Mardin’de önemli oy potansiyeline sahip olan aşiretler ilçelerde AK Parti, DP, SP ve DTP’ye destek verme kararı alırken, Mardin merkezde ise birçok aşiret kendi aralarında bölünme yaşayarak ayrı ayrı partilere destek verme kararı aldılar.

Olgaç Aşireti’nden sonra Sincar Aşireti de hem AK Parti hem de DP’ye destek verecek. Bir süre önce AK Parti’ye destek verme kararı alan Sincar Aşiretinin önemli isimlerinden Abdulkadir Sincar’dan sonra Cemal Sincar da kalabalık bir grup halinde DP Seçim bürosuna giderek Mehmet Ali Tutaşı’ye destek verme kararı aldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/732_GetAttachment.jpg
DP’ye yapılan katılımlar belediye başkan adayını bir hayli sevindirdi. Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Tutaşı, katılımların sevindirici olduğunu söyleyerek, Sincar ailelerinin DP’ye destek vermesini anlamlı bulduğunu ifade etti. Mardin’de Demokrat Partinin 15-20 bin oy alacağın söyleyerek herkese teşekkür eden Tutaşı, “Katılımlar berekettir. Bu bereket partimizin bereketidir. Halkımız DP’nin gücünü gördü. Yapılan çalışmaları gördü. Bu yüzden Halkımız büyük bir teveccüh göstermektedir. Katılımlardan dolaya halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Seçim sürecinde aşiretler arasındaki görüş ayrılığı tarihi kentteki hoşgörünün yanında demokratik kültürün bir tezahürü olarak yorumlandı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum