23 Nisan 2009

MİLLETVEKİLİ YÜKSEL 61. KPK TOPLANTISI İÇİN BRÜKSEL’DE.

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/ENERJ%C4%B0%20VER%C4%B0ML%C4%B0L%C4%B0%C4%9E%C4%B0.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum ve KPK Üyesi Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL 61. KPK Toplantısı için Brüksel’e gitti. Yerel Seçimlerin ardından çalışmalarına ara vermeden devam eden Yüksel; Avrupa Birliği ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

31 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında sürecek olan 61. KPK Toplantısı’ndan Türkiye - Avrupa Birliği İlişkileri, Katılım Süreci, AB Müzakere Sürecinin işleyişi ve mevcut durum, Türkiye’nin Ortadoğu’daki Rolü, Enerji, Enerji Güvenliği, İklim Değişikliği, Kıbrıs Sorunu gibi pek çok önemli konu ele alınacak.

AB Süreci ile ilgili konuşan Yüksel müzakerelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği hükümetimizce yüksek öncelikli olarak belirlenmiş bir konudur.

Öncelikle şunu vurgulamalıyım ki Türkiye’nin stratejik bir hedefi niteliğindeki Avrupa Birliği üyeliğimiz, evrensel norm ve uygulamalarıyla ülkemizde günlük hayatın her alanında yansımalarını gösterecek büyük bir reform ve dönüşüm sürecidir. Avrupa Birliği katılım sürecinde gerçekleştirdiğimiz her bir reformun ardından Türkiye biraz daha ilerlemekte, refah seviyesi biraz daha yükselmekte ve ülkemiz çağdaş standartlara biraz daha yaklaşmaktadır.

Türkiye’de demokrasinin derinleşmesi, temel hak ve özgürlüklerin ilerlemesi konusunda Avrupa Birliği süreci önemli bir çerçeve oluşturmaktadır. Tarama çalışmalarının tamamlandığı 2006 yılından bu yana şu ana kadar on fasıl müzakerelere açılmıştır.

AB süreci kolay bir süreç değildir. Yapılacak pek çok şey vardır. Bizler 2009’a bu bağdamda sağlam adımlar atarak girdik.

Türkiye ulusal programını ilan etmiş, bu çerçevede baş müzakerecisini atamıştır. Ayrıca geçtiğimiz sene içerisinde iç politikadaki yoğunluğa rağmen 30'un üzerinde önemli kanun çıkarılmış, önemli reform süreçleri yaşanmıştır. Türkiye, AB sürecinde daima güçlenerek çıkmaktadır. Demokrasisi ve ekonomisi güç kazanmıştır. Bu süreç, Türkiye'nin standartlarının AB standartlarına uyum sürecidir. Stratejik bir süreçtir, bizler bu konuda son derece kararlıyız.

Müzakere sürecimiz şu aşamada hızla devam etmektedir. Şu ana kadar 10 fasıl açıldı ancak reformlara hız vermesi gerektiği bilincinde hareket ederek, Kürtçe televizyon yayınlarının başlatılması, Sn. Egemen Bağış'ın baş müzakereci olarak atanması gibi olumlu adımları ülkemiz atmaktadır. Yalnız bu süreçte sadece Türkiye’nin değil iki tarafın da daha fazla çalışması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum