20 Mayıs 2009

Ortaköy Belediyesinde Memur Kıyımı

29 Mart Seçimleri sonrası seçilen bazı belediyelerde adeta memur kıyımı yapılıyor. Hizmet vaatleriyle seçilen bazı Belediye Başkanlarının ilk icraatları hizmet yerine kendilerine destek vermeyen başarılı memurların görevlerini “Görünen lüzum üzerine gibi” gerekçe göstermeden değiştirmek oluyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeorta.jpg
Bu kıyımların son örneği Ortaköy Belediyesinde yaşandı. İki dönemdir AK Parti’nin elinde olan Belediye Başkanlığını 29 Mart seçimlerinde altı oy farkıyla Anavatan Partisi’nin adayı Mehmet Çakmak kazandı. On yıldır Belediye Muhasebe servisini yöneten ve bu süre içerisinde birçok seminere katılıp başarılı çalışmalara imza atan Belediye Mali Hizmetler Müdürü Cemalettin Bağış hiçbir gerekçe gösterilmeden farklı bir göreve verildi.

Muhasebe Yetkilisi Sınavında Bölge Birincisi Oldu…

Başarılı çalışmaları ile bütün kurumların muhasebe şubelerine almak istediği Cemalettin Bağış, Maliye Bakanlığı tarafından 24.11.2007 tarihinde yapılan Muhasebe Yetkilisi Sınavında 96,67 puan alarak Güneydoğu il birincisi oldu. 1999 yılında Ortaköy Belediyesinde muhasebeci kadrosuna atanan Cemalettin Bağış bu başarılı çalışmaları nedeniyle 2007 yılında Mali Hizmetler Müdürü vekilliğine atandı. 2008 yılında Muhasebe yetkilisi olarak asaleten atanan Bağış ile ilgili yapılan bu keyfi işlem Ortaköy kamuoyunda ve Cemalettin Bağış’ı tanıyan çevrelerde büyük üzüntü ve infial yarattı.

Vatandaşlar yapılan bu hukuksuz işlemin Cemalettin Bağış’ın AK Partili eski belediye başkanı Süheyp Bağış’ın yakın akrabası olmasından kaynaklandığını ifade ediyorlar.

Bağış: Hukuka güveniyorum…

Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz Cemalettin Bağış konuyla ilgili konuşmak istemediğini ancak bir hukuk devletinde yaşadıklarını ve hukukun kendisine tanıdığı her türlü hakkı kullanıp yasal çerçevede hakkını aramayı düşündüğünü belirtti. Hukuka sonsuz derecede güvendiğini belirten Cemalettin Bağış, yinede her türlü görevi hakkıyla ve kamu yararı gözeterek yapmaktan kaçınmayacağının altını çizdi.

Başkan'dan İlginç Savunma

Bu arada konu hakkında görüşüne başvurmak istediğimiz Ortaköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Çakmak’ın makam telefonundan kendisine not bırakıp aramamıza rağmen kendisine ulaşamadık. Cep telefonundan ulaştığımız belediye başkanı Çakmak, Cemalettin Bağış’ın görülen lüzum üzerine görevden alındığını belirtti. Görülen lüzumun ne anlama geldiğini kendisine sorduğumuz belediye başkanı Çakmak, cevap vermekten kaçınarak görülen lüzumun Bağış tarafından bilindiği şeklinde ilginç bir cevap verdi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum