24 Haziran 2009

Mardin’deki Akademisyenlere İngilizce ve Japonca Eğitimi

Mardin Artuklu Üniversitesi, Amerika’dan getirdiği Japon öğretmenden İngilizce ve Japonca dersleri alıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifejaponn.jpg
Kısa bir süre önce kurulan üniversitede görev yapan öğretim görevlileri üniversitede eğitimin yaz tatiline girmesi ile Amerika’dan özel olarak getirilen Japon öğretmen olan Nuboyuşi Kitamura’dan İngilizce ve Japonca derslerini almaya başladı.

10 günden beri Mardin’de olan Japon Kitamura, 45 gün sürecek olan eğitim sayesinde ileri derecede İngilizce ve giriş seviyesinde Japonca eğitim vereceğini söyledi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay’ın talimatı ile üniversitede görevli her öğretim görevlisinin hem doğu hem de batılı bir dili bilmesi gerektiği yönünde getirdiği zorunlulukla üniversitede görevli olan akademisyenler İngilizcenin yanında Japoncayı da öğrenmeye başladılar.

Atatürk Kültür Merkezinde verilen eğitime aralarında doçent, yardımcı doçent ve doktorların da bulunduğu 30’a yakın akademisyen katılıyor. İlk defa Japonca eğitimi alan akademisyenler, İngilizcenin yanında ilk defa eğitimini gördükleri Japoncanın zor bir dil olduğunu ifade ettiler.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/japon_%C3%B6%C4%9Fretmenden_akademisyenlere_ders_4.JPG
Üniversite rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen ilklere imza atmak istediğini söyledi. Kaliteli bir eğitimin olmazsa olmazlarından birinin üniversitedeki akademisyenlerin kendilerini yetiştirmesine bağlı olduğunu dikkat çeken Omay, üniversite olarak akademisyenlerin eğitimi için bütün imkânlarını seferber ettiklerini belirtti.

Şarkiyat Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özcoşar ise her lisanın bir insan olduğu sözünü hatırlatarak akademik anlamda bilim dünyasında öğrenilen her dilin büyük bir katkı sağladığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum