6 Temmuz 2009

1. Sürgücü Kayısı Festivali sona erdi

http://surgucum.googlepages.com/kayisi03.jpg
Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Sürgücü (Êwêna) Belde Belediyesi'nin düzenlediği 1. Kayısı Festivali belediyenin almış olduğu araçların halka sunması ve yapılan ikramlarla beraber son buldu.
http://lh4.ggpht.com/_Hjkac1ftqjA/SluMbhbuCnI/AAAAAAAAX0M/xg40cALGgwQ/Surgucu%20Belediyesi%20%282%29.JPG
Sürgücü Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve Belediye Çalışanları.
Savur İlçesi'ne bağlı DTP'li Sürgücü (Êwêna) Belde Belediyesi'nin birincisini düzenlediği Kayısı Festivali Çay önünde yapılan etkinlik ile sona erdi. Festivalin son gününe Derik (Dêrika Çiyayê Mazî) Belediye Başkanı Çağlar Demirel, , Mazıdağı (Şemrix) Belediye Başkanı Hasip Aktaş, Dargeçit (Kerboran) Süleyman Asan, Nusaybin (Nisêbîn) Belediye Başkanı Ayşe Gökhan ve DTP'li belde belediye başkanları, DTP Mardin İl ve ilçe Örgütü yönecilerinin de aralarında bulunduğu örgütlerinin yaklaşık bin kişi katıldı. Festival demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Sürgücü (Êwêna) Belde Belediye Başkanı Fikri Ökmen, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye kazanmalarından bugüne yaptıkları tüm çalışmalarının halkın mutluluğu ve refahı için olduğunu kaydetti. Ökmen, çalışmalar içerisinde komşu DTP'li belediyelerden almış olduğu araçlar ile halka hizmet verdiklerini ifade ederek, 'Bizler bu koltuğa gelmeden öncede bu halka hizmet sözü verdik ve bu sözümüzü tutmak içinde elimizden geleni yapmaktayız. Evet bir seçim atlattık ve üzerinden tam 4 ay geçti. Şu anda komşu DTP'li belediye Kızıltepe ve Mazıdağı'ndan almış olduğumuz araçlarla da halka hizmet sunmaya devam edeceğiz. Çünkü halkımız yıllardır bu hizmeti beklemekte ve bunu hakketmektedir. Birincisini düzenlemiş olduğumuz festivalimizi de her zaman sürdürecek ve bunun gelenekselleşmesini sağlayacağız' dedi.
Festivalde Sürgücü Belediyesinin araçları tanıtıldı

Belediye Başkanı Fikri Ökmen'in konuşmasının ardında kısa bir konuşma yapan DTP Mardin İl Başkanı Hilmi Öncü, yaşanan son süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Festival, yapılan ikramlarla beraber belediyenin yeni almış olduğu araçların kurdelelerinin kesilmesi ve hizmete açılması ile beraber büyük bir coşkuyla son buldu. Festivalin son gününde yapılması planlanan konser ise kentte taziyelerin olması nedeniyle iptal edildi.
http://lh6.ggpht.com/_Hjkac1ftqjA/SluMbia4gUI/AAAAAAAAX0I/kTn_oSM_VtA/Surgucu%20Belediyesi%20%281%29.JPG
Sürgücü Belediyesi Araç Filosu (Damperli Kamyon, Yolcu Otobüsü, Kepçe ve Traktör
Sürgücü Belediyesi, temin ettiği yarım otobüs (midibüs) ile Sürgücü halkının Savur ile Mardin arasındaki ulaşım sorununu giderecek.
Ayrıca satın aldığı iş makinası (Kepçe) ile Sürgücü Beledesinin yarım kalmış kanalizasyon ve yol gibi alt yapı sorunlarını çözecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum