21 Ocak 2010

CÜNEYT YÜKSEL İSTANBUL KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU...

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL İstanbul Koç Üniversitesi öğrencileriyle Türkiye’nin Dış Politikası’nı değerlendirdi.

İstanbul’da Koç Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleşen söyleşiye öğrenciler yoğun bir ilgi gösterdi.

Aynı zamanda Harvard ve Stanford Üniversitelerinde eğitim görmüş bir Hukukçu ve akademisyen kimliğini taşıyan milletvekili Yüksel’i Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Tankut Centel ve öğrenciler karşıladı.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen söyleşide Yüksel; başta Avrupa Birliği olmak üzere Türkiye-ABD İlişkileri, Güney Kafkasya, Balkanlar ve Ortadoğu’yu içeren Türkiye Dış Politika’sında atılan adımları değerlendirdi.

Yüksel’in bahsettiği noktalar şu şekilde:

Güçlü ekonomik performansın bir sonucu olarak, IMF nezdindeki oy gücümüz arttığı gibi; biliyorsunuz proaktif dış politikamızda gösterdiğimiz başarı en yüksek oyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmemizle teyit edilmiştir.

Türkiye, 151 ülkenin oyunu alarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesi olmuştur. Ve şimdi küresel sorunların çözümünde söz sahibi 15 ülkeden bir tanesi olmuştur.

Türkiye barışa, istikrara, küresel ekonomiye ve küresel güvenliğe çok önemli katkılar sağladı ve sağlamaya devam edecektir.

Türkiye artık kabuğunda yaşayan, sadece kendi dünyasında sıkışıp kalmış bir ülke değildir; Türkiye artık at gözlüklerini çıkarmış ve dünyanın etkin bir ülkesi olma yolunda ilerleyen ekonomisiyle, dış politikasıyla, birliğiyle, beraberliğiyle tüm dünyaya örnek bir ülkedir.

Bunu katıldığımız her ortamda attığımız proaktif adımlarla göstermekteyiz.

Çabalarımız ve çalışma azmimiz, milletimize en iyi hizmeti getirmek adına, Türkiye’yi küresel dünyanın en etkin üyesi yapabilme adına her geçen gün giderek artmaktadır.

Bugün Türkiye Dış Politika’da Avrupa Birliği Süreci olsun, Türkiye - ABD İlişkileri olsun, bölgedeki barışı sağlamaya yönelik girişimleri olsun; tüm çabaları etkin bir şekilde göstermektedir.

AB karşısında hep yükümlülüğünü yerine getirmeyen ve geri plana bırakılan ülke konumundan, her türlü yükümlülüğünü yerine getirmiş, müzakereleri başlatıp AB nin Türkiye’ ye karşı takındıkları yanlı tutumlarını dünyanın gözü önüne sermiştir.

Küreselleşmenin getirdiği sorunlar en iyi demokratik toplumlar tarafından çözülebilir. Böyle bir ülke olarak Türkiye, Kafkasya’dan orta Doğu’ya, Balkanlardan Orta Asya’ya ve daha da ilerisine yayılan bir coğrafyaya ulaştırmaktadır.

Coğrafi yakınlığımız ile tarihi bağlarımız bizim orta Doğu’da da önemli bir rol oynanmamızı sağlamaktadır. Türkiye evrensel değerleri ve standartları komşu bölgelere yansıtmaya devam etmektedir ve Türkiye’nin üyeliği ile beraber AB, geniş bir coğrafyadaki haklıların gönüllerine ve zihinlerine daha iyi ulaşabilecektir.

Burada Türkiye'nin değişen dünya koşullarında artan profili ve pro-aktif dış politikasını tekrar vurgulamak istiyorum.

Türkiye Dış Politika’da adımları hızlı ve proaktif olarak atmaktadır. Çünkü bekle gör politikası neticesinde çıkarlarımızı zedeleyecek bir sonuçla karşılaştıktan sonra yapılan görüşmeler zaten pek de anlamlı olmayacaktır.

Biz bu anlayışla hareket ediyoruz.

Bizler Türkiye’nin “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” eksenli Dış Politikası’nı ve mesajlarımızı her zaman bütün dünyaya ilettik ve bundan sonra da iletmeye de devam edeceğiz.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Yüksel partisi Ak Parti’nin gençlere yönelik politikalarını aktardı ve gençlere bu alanda yapmaları ve izlemeleri gereken yollar konusunda tavsiyelerde bulundu.

Yaklaşık 2,5 saat süren programdan sonra öğrenciler Yüksel'e teşekkürlerini iletip politikada kendisi gibi genç ve iyi eğitimli insanları daha çok görmek istediklerini belirttiler. Yüksel daha sonra Koç Üniversitesi’nden ayrılıp Ankara’ya döndü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum