21 Ocak 2010

CÜNEYT YÜKSEL’DEN 30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL 30 AĞUSTOS ZAFERİNİN 87. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajında 30 Ağustos tarihinin önemini vurgulayan Yüksel; 1922 senesinin 26 Ağustos’unda başlayıp 30 Ağustos tarihinde büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’la; o şanlı mücadelesi ile birlikte yeni Türk devletinin temellerinin çok sağlam atıldığını belirtti.

Yüksel’in 30 Ağustos mesajı şu şekilde:

Bağımsızlık mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuş yüce Türk milletinin, vatanının işgal altında olduğu bir dönemde vermiş olduğu eşsiz, onurlu, yürekli mücadelesinin; Büyük Taarruz’un; 30 Ağustos 1922 tarihinde zafere ulaşmasının 87. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir eseri olan bu zafer ulusal birlik ve beraberliğin; şartlar ne olursa olsun milletimizin göstermiş olduğu azmi ve iradesinin en önemli göstergelerinden birisidir.

Bu zafer kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar sağlam temellere oturmuş olduğunun da çok önemli bir göstergesidir.

Ulu Önder Atatürk; "Ulusu yine ulusun azim ve kararlılığı kurtaracaktır. ” sözüyle ifade ettiği azim ve kararlılık zafere ulaştığımız 26 – 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Büyük Taarruz’da kendisini fazlasıyla göstermiştir.

Elde ettiğimiz bu zaferle hedefini de tespit eden Mustafa Kemal; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” sözüyle de düşman işgali altında kalan yerleri de en kısa zamanda denize dökmüştür.

Tarihimizin gurur dolu sayfalarına yeni bir sayfa eklemiş olan hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabullenmemiş olan bu millet; 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığı bu zaferle tam bağımsızlığın yolunu açmış ve bugün içinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerimle Büyük Taarruz’un büyük komutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışımızın eseri olan 30 Ağustos Zafer’inin 87. Yıldönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Yüce Türk Milleti’nin, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum