21 Ocak 2010

CÜNEYT YÜKSEL’DEN ERZURUM ÇIKARTMASI

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL AK Parti Erzurum Gençlik Kolları’nın davetlisi olarak Erzurum’a gitti.

Ak Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Zafer Tarıktaroğlu’nun başarılı bir organizasyonuyla geçen program iki gün boyunca dolu dolu geçti.

Yüksel; Erzurum’da iki gün boyunca gençlerle buluştu; Resmi Kurum ve Kuruluş ziyaretleri, okul ziyaretleri ve esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Ak Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği Türkiye’nin Dış Politikası ve Küresel Ekonomi alanında gençlerle ve Erzurumlu vatandaşlarla sohbet etti.

Erzurum’a; Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve İbrahim Kavaz’la birlikte gelen Yüksel ilk olarak Ak Parti Erzurum İl Başkanlığı’nı ve Gençlik Kolları Başkanlığı’nı ziyaret etti. Milletvekilleri, gençlik kolları ve partililerle birlikte daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler’i makamında ziyaret etti.

29 Mart Yerel Seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 2. kere kazanarak bir ilke imza atan Küçükler’i tebrik eden Yüksel; alınan % 57 oy oranını çok ciddi bir başarı olduğunu vurguladı.

Yüksel; daha sonra Erzurum Valisi Sami Bulut’u makamında ziyaret etti ve ardından Vali Bulut’la beraber İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi’ni ziyarete gitti.

Okul hakkında Genel Müdür Prof. Dr.Arif Çağlar ve Yönetim Kurulu üyesi Şerife Arslan’dan bilgi alan Yüksel; Çağlar’ın sunumunu ilgiyle izledi. Okul ve projeler hakkında bilgi alan Vali Bulut ve Milletvekili Yüksel yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Genel Müdür Çağlar’ı tebrik etti.

Okuldaki programın ardından kalabalık bir grupla Çağlar’ın konuğu olan Vali Bulut, Milletvekili Yüksel ve beraberindekiler gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet ettiler.

DIŞ POLİTİKA KONFERANSINA ERZURUMLULARDAN MÜTHİŞ İLGİ

Programın 2. gününde ise Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Zafer Tarıktaroğlu’nun başarılı organizasyonu ve daveti ile hazırlanan “Küresel Ekonomi ve Dış Politika” konulu konferans vardı.

Konferansa konuşmacı olarak Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel katıldı.

Erzurumlu gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program Ak Parti Erzurum Gençlik Kolları’nın Milletvekili Yüksel için hazırladığı sunum ve fotoğraf gösterimi ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan Gençlik Kolları Başkanı Tarıktaroğlu programlarına katılımlarından dolayı Yüksel’e teşekkür etti.

Küresel Ekonomi, ABD, Avrupa Birliği ve Dış Politika’da Türkiye başlıklı sunumunda son gelişmelerden bahseden Yüksel; Türkiye’nin Ekonomi Politikası’nın etik standartları olan, demokratik, serbest bir piyasa ekonomisi olduğunu vurguladı. Her zaman Etik, dürüst, açık bir siyaset izlediklerini belirten Yüksel Ak Parti’nin sözlerine bağlı olduklarını vurguladı.

Hedeflerinin sosyal ve ekonomik bir vizyonla ekonomik kalkınma ve demokratik kalkınmayı eş zamanlı olarak gerçekleştirmek olduğunu belirten Milletvekili Yüksel; Türkiye’nin kültürel zenginliği ve değerleri, girişimcilik ruhu, birlik ve beraberlik ruhu, güven ve istikrar, genç nüfusunun dinamizmi, Avrupa Birliği müzakere süreci, Etik standartları olan demokratik, serbest piyasa ekonomisi ve iyi bir yönetim ile sorunların üstesinden geleceğini vurguladı.

Yüksel Programın diğer başlığı olan Dış Politika konusunda izledikleri proaktif Politika’nın “yurtta sulh cihanda sulh” ilkesi ışığında; her taraf için “kazan - kazan” temelli ve “komşularla sıfır problem” çerçevesinde olduğunu vurguladı. Dış Politikada ilkeli,sağlam ve dik bir duruş” sergilediklerini belirten Yüksel bunu “barışçıl; diyaloga dayalı dış politika” olarak nitelendirdi.

Son gelişmeler ışığında Türkiye’nin Dış Politikasını; Avrupa Birliği süreci, Türkiye - ABD ilişkileri, Kafkasya, Türkiye - Azerbaycan – Ermenistan ilişkileri, Ortadoğu İlişkileri ve Kıbrıs Meselesi çerçevelerinde değerlendiren Yüksel’e Erzurumlu gençler soru yağmuruna tuttu. Soru - Cevap kısmında sorulan sorularla 3 saate yakın süren program sonunda gençlerin yoğun ilgisinden çok memnun olan Yüksel katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz da katıldı. Kısa bir konuşma yapan Kavaz; Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’e; Gençlik Kolları Başkan Zafer Tarıktaroğlu’na ve Erzurumlulara katılımlarından dolayı bir teşekkür konuşması yaptı.

Ak Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ; yoğun programlarından dolayı konferansa katılamayacaklarını belirten bir telgraf gönderdi.

Konferanstan sonra gençlerin birebir olarak görüşme imkânı bulduğu Yüksel; programdan daha sonra Erzurum turu yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne de kısa bir ziyaret gerçekleştiren Yüksel; ardından çalışmalarına devam etmek için Başkent Ankara’ya geri döndü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum