23 Ocak 2010

Iraka,'347 Milyon Dolarlık İhracat

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C7536614965291205.jpg
Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan Suriye ve Irak devletleri ile yaşanan olumlu gelişmelerin Mardin'deki ihracatı da olumlu yönde etkilediğini söyledi. MARSİAD Başkanı Duyan, Irak’a 2008 yılında 276 Milyon dolar, 2009 yılında ise 347 milyon dolar ihracat yapıldığını Mardin'de 2008 yılına oranla 2009 yılında yapılan ihracatta yaklaşık yüzde 26.68 oranında artış olduğunu söyledi.

MARSİAD Başkanı Nasır Duyan yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde artan talepler sonucu mevcut sanayi bölgesini genişletmek için alan genişletme çalışmalarının devam ettiğini ve 2. organize sanayi bölgesinin de kurulması için valiliğe başvurduklarını açıkladı.

MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, geçen yıl Irak’a 347 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ifade ederek “Irak ve Suriye ile olumlu ilişkiler sonucu son bir yıl içinde önemli oranda ihracat artışının yaşandı. Mardin'de 2008 yılına oranla 2009 yılında yapılan ihracatta yaklaşık yüzde 26.68 oranında artış meydana geldi. 2009 yılında 346 Milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Mardin'de bulunan 93 firmanın yaptığı ihracat artışı Sanayici ve İşadamlarını sevindirdi. Bu artış ile birlikte il dışında bulunan yatırımcılar ve İşadamları Mardin Organize Sanayi Bölgesine ciddi yatırımlar yapmayı planlıyorlar. Bütün bu gelişmelerle 2 ay içinde de 12 Milyon TL olan Mardin toptancılar Sitesinin temelini atacağız.’’ dedi.

MARDİN EKONOMİSİ GİTTİKÇE GÜÇLENİYOR

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ise , ‘’Ticaret odası olarak yerli ve yabancı firmaları ortak ya da kendi adlarına yatırım yapamaya davet ediyoruz. Irak, Suriye ve İran'a yakın oluşumuz, ulaşım ve altyapı sıkıntımızın olmayışı, yatırım yapmak isteyenler için bir avantajdır. Her yıl geçmiş yıla oranla Mardin ekonomisi gittikçe güçleniyor. 2010 yılı hedeflerini de ticarette yüzde 30'luk bir artış meydana gelmesini bekliyoruz. Mardin Ortadoğu'ya açılan ekonomi kapısı haline geldi.”diye konuştu
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum