21 Ocak 2010

YÜKSEL AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDEKİ DERSLERİNE BAŞLADI

YÜKSEL AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDEKİ DERSLERİNE BAŞLADI

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyon Üyesi Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL AK Parti Siyaset Akademisi’ndeki Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası derslerine İstanbul’da start verdi.

Yeni dönemdeki eğitim faaliyetlerine 26 Ekim 2009 tarihinde başlayan Ak Parti Siyaset Akademisi Demokrasi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi başlıkları altında derslere başladı.

26 Ekim’de başlayan akademide dersler 15 Ocak tarihine kadar sürecek.

Ankara, İstanbul Avrupa, İstanbul Asya, Bursa, Kocaeli, Antalya, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Batman, Trabzon, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Edirne, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Nevşehir, Tekirdağ, K.Maraş, Muğla, Ordu, Uşak, Isparta ve Hakkâri’de gerçekleşecek olan eğitimlerde AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Y. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel katılımcılara “Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası” başlığı altında eğitim verecek.

İLK DERS İSTANBUL’DA

İlk olarak Siyaset Akademisi’ndeki derslerine İstanbul’da start veren Yüksel; “Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası” başlıklı sunumunu yaptı. Sunumunda yeni küresel düzen, yeni liderlik anlayışı, Türkiye’nin değerleri, Dış Politika’da ilkelerimiz, Bölge ülkeleri ve komşularla ilişkilerimiz, Avrupa Birliği, Enerji, ABD ile ilişkiler ve Geleceğin Türkiye vizyonu konularını katılımcılara anlatan Yüksel; Türkiye’nin Ak Parti iktidarı dönemindeki izlediği Türk Dış Politikası’nı anlattı.

Türkiye’nin Küresel Barışa ve İstikrara katkılarını anlatan Yüksel; partisi Ak Parti’nin her zaman uzun süreli, istikrarlı, güvenilir, proaktif ve kazan kazan temelli politikalar ürettiğini vurguladı.

Yüksel Siyaset Akademisi İstanbul dersinde şu noktalara değindi:

Dünyada yaşanan hızlı değişimin etkisiyle bir taraftan küresel güç dağılımı değişirken, diğer taraftan dünya barışını giderek daha fazla tehdit eden bazı sorunlar uluslararası gündemin üst sıralarında yer almaya başlamıştır.

Savaşlardan ekonomik krize, açlık ve fakirlikten terörizme, enerji güvenliğinden iklim değişikliğine, kitle imha silahlarının yayılması tehlikesinden sınır ötesi suç şebekelerinin faaliyetleri ve yasadışı göçlere kadar dünyamızın karşı karşıya bulunduğu sorunlar, büyük ve zorlu sorunlardır. Ancak bunların hiçbiri altından kalkamayacağımız sorunlar değildir.

Günümüzde, uluslararası ilişkilerin içinde bulunduğu kırılgan ortamda, bu sorunlara uluslararası hukuk ve etkin çok taraflılık kavramları temelinde çözüm bulma ihtiyacı daha da belirgin hale gelmiştir. Şu bir gerçek ki çağımızın küresel sorunları, küresel ölçekli çözümleri zorunlu kılmaktadır.

Sorunların çözümü için yeni bir küresel düzene; Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyaya örneğini gösterdiği yeni bir liderlik anlayışına ihtiyacımız vardır.

Bu yeni küresel düzende Türkiye kültürel zenginliği ve değerleri, girişimcilik ruhu, birlik ve beraberlik ruhu, güven ve istikrar, genç nüfusunun dinamizmi, Avrupa Birliği müzakere süreci, etik standartları olan demokratik, serbest piyasa ekonomisi ve iyi bir yönetim İle küresel vizyonun ışığında giderek etkin bir ülke haline gelmektedir.

Bizler bu ilkeler ışığında adalet, barış ve güvene dayalı yeni küresel düzenin inşası için çalışıyoruz.

Amacımız Türkiye’den başlamak üzere bölgemizi barış ve istikrara kavuşturmak ve dünya barışına katkı sunmaktır.

Bu küresel ortamda Türkiye, komşuları başta olmak üzere mümkün olan her ülkeyle iyi ilişkilere sahip olunması, varsa sorunların üst düzey siyasi diyalogla çözülmesi ve karşılıklı ekonomik bağımlılığın tesisiyle refahın artırılması temel düşünceleri üzerine inşa edilmiş, dünyada ve özellikle yakın çevresinde barışın kurulması ve korunması ile istikrar ve refahın artırılmasını hedefleyen bir dış politika izlemektedir.

TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKA İLKELERİ

Biz “proaktif bir dış politika” izliyoruz. Uluslar arası İlişkilerde “yurtta sulh cihanda sulh” ilkesi ışığında; “kazan - kazan” temelli; “komşularla sıfır problem” çerçevesinde ilkeli,sağlam ve dik bir duruş sergiliyoruz. “Barışçıl; diyaloga dayalı dış politika” izliyoruz.

Bugün Türkiye; ekonomisiyle, dış politikasıyla, demokratik yapısıyla, reformlarıyla artık dünyada takdirle, ilgiyle izlenen, yıldızı parlayan bir ülke konumuna yükseldi. Tabi biz bunu kendimize güvenerek, inanarak, öz güvenle gerçekleştirdik.

Türkiye'nin durağanlıkla, bekle gör politikalarıyla varacağı hiçbir yer yoktur, hiçbir hedef yoktur. Nitekim olmamıştır, olmayacaktır. Bugüne fayda sağlamayan eski söylemleri terk etmek zorundayız ve biz bunları terk ettik, terk ediyoruz. Yeni şeyler söylemek zorundayız. Dünya hızla değişirken biz buna asla seyirci kalamazdık ve bundan sonra da kalmayacağız.

YÜKSEL SUNUM SONRASI KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADI

Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası’nı ilkeler ve bölgedeki ülkelerle, komşularla ve Dünya’nın diğer ülkeleriyle olan ilişkileri çerçevesinde örneklerle açıklayan Milletvekili Yüksel; sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. 1,5 saat süren sunumundan dolayı katılımcılar Yüksel’e teşekkürlerini iletti.


Print

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum