21 Ocak 2010

YÜKSEL ÇIRAĞAN SARAYI'NDA CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL’ÜN, PORTEKİZ CUMHURBAŞKANI ONURUNA VERDİĞİ AKŞAM YEMEĞİNE KATILDI.

AK PARTİ SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI CÜNEYT YÜKSEL CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL’ÜN, PORTEKİZ CUMHURBAŞKANI ANİBAL CAVACO SİLVA VE EŞİ MARİA CAVACO SİLVA ONURUNA ÇIRAĞAN SARAYI'NDA VERDİĞİ AKŞAM YEMEĞİNE KATILDI.

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL Çanakkale’de 18 Mart Üniversitesi öğrencileri ile beraber geçirdiği yoğun günün ardından; Çırağan Sarayı’nda Portekiz Cumhurbaşkanı onuruna verilen yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve eşi Maria Cavaco Silva Ankara ve İstanbul’u ziyaret etti.

Portekiz ve Türkiye heyetleri arası görüşmelerin gerçekleştiği ziyarette Ekonomik Kriz, Küresel sorunlar, Avrupa Birliği, Orta Doğu gibi pek çok konu görüşüldü.

PORTEKİZ CUMHURBAŞKANI SİLVA’NIN ZİYARETLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMALAR DA ŞU ŞEKİLDE:

Portekiz Cumhurbaşkanı Silva, Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin yüzyıllara dayandığını, bu sağlam dostluğun Atlantik İttifakı ve Avrupa Konseyi gibi örgütlerdeki ortaklıklarla sürdüğünü belirtti. Portekiz'in Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği yineleyen Silva, "Bugünün Avrupa’sı Türkiye'nin merkezi bir rol sahibi olduğu uzak ve yakın tarihin bir ürünüdür. Yarının Avrupa’sının, yani günümüzün ve geleceğin sorunlarıyla başa çıkabilecek, uluslararası sahnede daha güçlü, inanılır ve etkin olan, barış, güvenlik ve toplumsal ve ekonomik kalkınmayı güvence altına alabilecek bir Avrupa'nın, Türkiye'nin katkısına ihtiyacı vardır." dedi. AB'ye katılımın Türkiye'nin modernizasyon ve kalkınma hedefine de katkı sağlayacağını savunan Silva, zorlukların asıl hedefi unutturmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin dünya ve bölgesel barış, istikrar ve güvenlik çabalarını takdirle karşıladıklarını aktaran Silva, bu çabaların Orta Doğu, Irak, Afganistan, Pakistan, Kafkaslarda istikrarın teşviki veya Ermenistan ile ilgili cesur girişimlerde kendisini gösterdiğini kaydetti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum