21 Ocak 2010

YÜKSEL MARDİN'DE HEMŞERİLERİYLE KUCAKLAŞTI, PARTİSİNİN İL KONGRESİNDE KONUŞTU.


YÜKSEL MARDİN’DE.

AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL Mardinli hemşerileriyle ve partililerle buluşmak ve partisinin olağan il kongresi için Mardin’e geldi.

Mardin’e Ak Parti Amasya Milletvekili, Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur ve Mardin Milletvekilleri ile beraber Mardin’e gelen Yüksel; ayağının tozuyla Mardin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti ve burada partililerle kucaklaştı.

Mardin İl Başkanlığı’ndaki toplantıdan sonra Kızıltepe’de taziyelere katılan Yüksel ve beraberindekiler daha Mardin ‘de esnaf ziyaretinde bulundu. Mardin’ gelen turistlere Mardin’i tanıtan Yüksel; çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti., Hemşerilerinin dertlerini dinleyen Yüksel daha sonra Mardin’e gelen milletvekilleriyle beraber Artuklu Kervansaray Otel’de buluştu.

KONGRE İÇİN İKİ ADAY YARIŞTI.

Programın 2. gününde gündem Mardin Ak Parti İl Kongresi idi.

Mardin Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ve iki adayın yarıştığı kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Mardin Milletvekilleri, Ak Parti Amasya Milletvekili Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ve Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur ile birlikte katılan Yüksel yaptığı konuşmayla kongreye katılanların coşkulu alkışlarını aldı.

Konuşmasına “hepinizin gözlerindeki birlik ve beraberlik ruhunu rahatlıkla görebiliyorum” diyerek başlayan Yüksel; “Ben farklı dil,farklı din ve farklı kültürleri bir arada barındıran ve bir anne şefkatiyle saran bir memleketin çocuğuyum... Ben MARDİNLİYİM” sözleriyle büyük beğeni topladı.

Yüksel konuşmasında eğitimden sağlığa; Artuklu Üniversitesi’nden Beyaz Su Projesi’ne kendi deyimiyle Tarihsel Dönüşüm Projesi olan Kentsel Dönüşüm projesi’nden GAP Eylem Planı’na, turizme dek pek çok konuya değindi.

Yüksel’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Ben biliyorum ki; Mardinli hemşerilerim kardeşçe birbirlerine kenetlenerek bütün hedeflere ulaşabilirler

Bunu 22 Temmuz seçimlerinde Mardin’de partimizin yaptığı oy patlaması bize gösterdi.

Yerel seçimlerde de aynı yiğitliği aynı kardeşliği göstererek Mardin Merkezde AK Partiyi birinci parti olarak taşıdık.

Tüm Türkiye gördü ki Mardinli adalet ve kalkınmanın yiğit savunucusu… Tüm Türkiye gördü ki Mardin son 7 senede kendisine yapılan hizmeti unutmadı…Tüm Türkiye gördü ki Mardin verimli toprakları gibi vefalı…

Beraber çıktığımız bu yolda sarfettiğimiz emeğin, akıttığımız alın terinin mukafatını Mardinli hemşerilerimiz seçim sandıklarında verdi...

İşte, Mardin’e yakışan, Mardin’in asaletine, Mardin’in vakarına yakışan budur.

Bu yürekten, bu içten, bu asil coşkudur…

Çünkü bizler AK Parti olarak, AK Partili olarak Bize oy veren vermeyen herkese hizmeti bir ibadet biliyoruz.

Bakınız, Mardin için çok şey yaptık. AK Parti İktidarı olarak, Mardin'e çok şey kazandırdık.

Mardin bugün, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yıldız şehirlerinden bir tanesi haline geldi.

Mardin adı artık bugün, Kudüs'le, Venedik'le birlikte dünyanın en tarihi şehirleri arasındaki haklı yerini aldı. Mardin bu seviyeye nasıl geldi? Mardin bu seviyeye AK Parti ile geldi…

Mardin bu seviyeye gece gündüz bıkmadan usanmadan yaptığımız çalışmalarla geldi…

Yüksel: Refah düzeyi yüksek bir Mardin hedefine yürürken maneviyatımızın yüksek, özgüvenimizin tam olduğunu rahatlıkla ifade edebiliyorum; çünkü sizler de benim gibi Mardin’le aynı ruhtan, aynı renkten ve aynı coşkudan beslenmektesiniz

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yüksel; konuşmasının bir şiirle ve şu sözlerle noktaladı:

Değerli hemşerileri;

Sizler de benim gibi Mardin’le aynı ruhtan, aynı renkten ve aynı coşkudan beslenmektesiniz

Bakınız şair bu coşkuyu nasıl dile getiriyor

Mardin’in yüce tepelerinden zenginlik…

Yankılansın, Mezopotamya ovasına…

Ve… dağ köylerinin zirvelerinden…

Şeyh Şaran’ın karlarla kaplı kayalıklarından yankılansın!..

Yankılansın, Mardin’in kıvrımlı merdivenlerinden…

Yalnızca dar sokaklarında değil,

Yankılansın, Zenginlik yakında

Şehirlisi köylüsü bütün hemşerilerimin dilinde yankılansın adalet ve kalkınma

İşte sizler bu adalet ve kalkınmanın sağlanmasındaki temel mihenk taşlarısınız. Sizler bu ülke yönetiminde en alttaki çatlakları bulup onaracak kişilersiniz. Sizlerle güç bulan ilimizde sizlerin desteği sayesinde çalışma azmimiz arttı. Sizler bu memlekete hizmet için uykunuzdan, ailenizden, yüreğinizden katıp da çalıştınız. Sizler birlik olup bu memleketin sorunlarını çözmeye çabaladınız.

Ben bu azmi, bu yüreği Mardin Merkez Teşkilatı olarak hepinizin nezdinde en derinden hissediyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, Teşkilatımızı bu güne kadarki özverili çalışmaları dolayısıyla tebrik ediyor, iyi Kongreler diliyorum.

Protokol konuşmalarından sonra oylama işlemlerine geçildi.

SİNANOĞLU YENİDEN BAŞKAN.

İl Başkanı Lokman Sinanoğlu ile İl Teşkilat Başkanı Salih Yeşilmen arasında gerçekleşen seçimlerde Sinanoğlu 389, Salih Yeşilmen ise 121 oy aldı. Böylelikle Lokman Sinanoğlu Ak Parti Mardin İl Başkanlığı görevine tekrar seçilmiş oldu.

Kongreden sonra il Başkanı Sinanoğlu’nu tebrik eden Yüksel buradan Ak Parti Amasya Milletvekili, Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ve Mardin Valisi Hasan Duruer’le birlikte Mardin’deki Cemil İpekçi Moda Evi’nin açılış törenine katıldı.

Mardin'in Gül Mahallesinde bulunan tarihi evi restore ederek moda ve tasarım evi haline getiren modacı Cemil İpekçi'nin iki aydır üzerinde çalıştığı Moda Tasarım Atölyesi Mardin Valisi Hasan Duruer Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı.

Cemil İpekçi Moda ve Tasarım atölyesinde 60 bayan çalışacağı ve burada üretilen ürünler Cemil İpekçi markası ile dünyaya pazarlanacağı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum