21 Ocak 2010

YÜKSEL’DEN AK PARTİ ÇANKAYA İLÇE TEŞKİLATI’NA ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE TÜRK DIŞ POLİTİKASI DERSİ.

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; Mardin Milletvekili Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL Ak Parti Çankaya İlçe Teşkilatı’nın daveti üzerine Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Yüksel, partililere son dönemdeki Türk Dış Politikası ve Uluslar arası İlişkiler konulu sunumunu yaptı.

Ak Parti Ankara Çankaya İlçe Teşkilatı tarafından her hafta gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısının bu haftaki konuğu Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Mardin Milletvekili Y. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel idi. Partililerin daveti üzerine toplantıya katılan Yüksel; Son dönemdeki Türk Dış Politikası ve Uluslar arası İlişkiler başlıklı sunumunu yaptı.

Çankaya İlçe Teşkilatı’nın Yönetim Kurulu toplantısına katılan Yüksel, olağan toplantı sonrası yönetim kurulu üyelerine hitaben, küresel sorunlar ve küresel-bölgesel çözümler, Türkiye’nin Avrupa birliği’ne katılım süreci, değişen Avrupa ve güvenlik gereksinimleri, küresel mali kriz karşısında Türkiye ve Avrupa, Avrupa kimliği, Avrupa ülkelerinin iç siyasetlerindeki dönüşümler ve Avrupa bütünleşmesi hakkında bilgilendirme yaptı.

Yüksel “Türkiye’nin Modern Dünya’daki Yeri” başlıklı sunumunda şu noktalara değindi:


Yeni Küresel Düzen’de yeni bir liderlik anlayışı gerekmektedir. Bu düzenin 4 ayağı olarak Küresel Ekonomik Düzen, Küresel Siyasi Düzen, Küresel Kültürel Düzen ve Evrensel Hukuk Normlarını gösterebiliriz. Bu düzen içerisinde Türkiye; kültürel zenginliği ve değerleri, girişimcilik ruhu, birlik ve beraberlik ruhu, güven ve istikrar, genç nüfusunun dinamizmi, Avrupa Birliği müzakere süreci, etik standartları olan demokratik, serbest piyasa ekonomisi ve iyi bir yönetim ile etkin bir Küresel oyuncudur.

Türkiye gerek bölgesinde gerekse Dünya’da artık zincirlerini kırmış proaktif politikalar üreten güçlü bir ülkedir. İlişkilerinde “Kazan- kazan” prensibi ile hareket eden, sıfır sonuçlu bir oyundan ziyade komşularla sıfır problem ilkesi içerisinde davranan, ilkeli, sağlam bir duruş sergileyen, barışçıl ve herkesle diyaloga açık bir ülkedir.

Yüksel sunumunda Türkiye’nin “Komşularla sıfır problem İlkesi” çerçevesinde Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ilişkilerini anlattı. Ardından Avrupa Birliği Süreci’ne değinen Yüksel, ABD ile son dönemdeki ilişkileri ve “Model Ortaklık” kavramını aktardı.

Sunumunun ardından yönetim kurulu üyelerimizin sorularını yanıtlayan Yüksel, Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Av. Alaaddin Varol’un davetinden çok mutlu olduğunu aktardı.

Toplantıya İlçe Başkanı Alaaddin Varol’la beraber; Ak Parti Çankaya İlçe Yürütme Kurulu, Yönetim Kurulu, Belediye Meclis Üyeleri ile beraber ilçe teşkilatından üyeler katıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum