8 Temmuz 2008

Abant Platformu Bildirisine, Mardin'den de Destek Geldi

The image “http://www.mardinliyim.com/resim/abant-platformu-bildirisine-mardin-den-de-destek_o.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Abant toplantısında açıklanan bildirgeye aynen katıldığını belirten Memur Sen Başkanı Sait Uçar, toplantının Türkiye gerçeklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Şiddet içermeyen her türlü düşüncenin serbest bırakılmasının demokratik ülkelerde çok önemli olduğunu ifade eden Uçar, "Maalesef Türkiye'de düşünce özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmış değildir. Türkiye'nin artık bu kararları aşması lazım. Günümüz dünyasında insanlar özgür düşüncelerini hiç çekinmeden ifade etmeleri en doğal insan haklarıdır. Kürt sorunun artık çözülmesini istiyoruz. Herkes istediği gibi dilini dinini yaşaması gerekir. Bu toplantıda çıkan bütün tararları destekliyorum." dedi.

Eğitim Bir Sen Başkanı Hasan Ekinci ise "Gerek devletin gerek Türk kardeşlerimizin Kürt sorunun değerlendirken bölge halkını örgütle aynı mesafede tutmaması gerekir. Bu anlayış Türkiye'yi karartır. Bölge halkı örgütten ayırt edilmelidir. Kürt eşittir eşkıyadır anlayışından vazgeçilmedir. Kürt sorunun çözümü çok kolaydır. Bunu ne aşırı Kürtçüler ne de aşırı Türkçüler çözebilir. Bu İslamın kardeşliğinde çözülecek bir sorundur. Abant platformu yıllardır kanayan yaraya parmak basmıştır." dedi.

Cemre FM Radyosu İşletmecisi Lütfü Güllüoğlu ise, "Yöre insanı olarak her zaman çatışmalardan rahatsız olduk. Bunun adına ister Kürt sorunu ister bölge sorunu densin ama mutlaka ortada bir sorun var olduğunu kabul etmek zorundayız. Toplantının sonunda alınan en önemli kararlardan birisi de bölgenin ekonomik açıdan geride bırakılmasıdır. Kanaatimce ekonomik acıdan bölgenin sorunu çözüldüğü takdirde bu sorunlar ortadan kalkacak ve bölge huzur bulacaktır." diye konuştu.

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Tutaşı, "Abant Platformu'nda alınan 4 madde Türkiye'ye önemli mesajlar vermiştir. Biz bunları yıllarca söylüyoruz Ama icraat geldiği zaman bunlar hep geri planda kalıyor. Her şeyden önce Güneydoğu'ya ekonomik açıdan önem verilmelidir. Bölgede Kürt sorunun çözülmesi ekonomiyi de rahatlatacaktır. Bölgede herkes kendi dilini konuşuyor. Ana dil Türkçe olması şartı ile herkes istediği gibi dilini kültürünü rahatça yaşayabilmedir." şeklinde konuştu

Çay bahçesi işletmecisi Celal Yel de, "Abant Platformu'nda çıkan bildirinin temelini Mardin'de binlerce yıldır aynı çatı altında yaşayan farklı dinlere mensup insanlar herkes kanıtladı. Burada Arabı, Kürdü, Süryanisi, Ermenisi ve Yahudisi asırlardır bir arada yaşamıştır. Bir yandan ezanın sesi bir yandan çanın sesi birbirlerine harmanlaşmış ve hoşgörü sesini dünyaya yansıtmıştır. Kürt sorununu Mardin'i örnek alarak çözülebilir. Bu konuda devletin ve hükümetlerin Kürt sorunu çözümüne bir katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Haber: www.mardinliyim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum