21 Ocak 2009

Çöpleri, sanata dönüştürdüler!

TOKİ İlköğretim Okulu'nda öğrenciler, ressam Nurettin Çakmak'ın gözetiminde 2 aydır topladıkları çöpleri sanata dönüştürdü.
http://img527.imageshack.us/img527/1496/noblewebster5ny7.jpg
Mardin Kültür Sanat Derneği'nin 'Çöpler çöp olarak kalmasın, herkes kendi çöplerinden sanat eseri yapsın' sloganıyla başlattığı ve TOKİ İlköğretim Okulu'nun desteklediği atık şaheserler projesinin birinci etkinliği gerçekleştirildi.

2 ay önce okul bahçesine konulan geri dönüşümlü atık kutularından ayrıştırılarak toplanan çöpler, etkinlik kapsamında öğrencilerin el becerisiyle sanat eserine dönüştürüldü.

Okulda düzenlenen etkinliğe Hayat Dair Vakfı yöneticileri, Kültür Sanat Derneği Başkanı Nurettin Çakmak, Mardin TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Evsel nitelikli atıklar, tıbbi atıklar ve geri dönüşümü mümkün olan bütün atıkların beraber toplanıp Mardin dışındaki bölgede yakılarak imha edildiğini belirten projenin mimarı Kültür Sanat Derneği Başkanı Nurettin Çakmak, bu durumun da yeraltı sularının ve havanın kirlenmesine, toprağın verimliliğinin azalmasına ve maddi olarak kayıplara yol açtığını söyledi.

Amaçlarının toplumda atık ve dönüşüm bilicini oluşturmak olduğunu ifade eden Çakmak, "Hazırladığımız projenin amacı, çevre dostu katı atık yönetimini teşvik etmektir. Çöp ve atıklardan eser yaparak Mardin halkı başta olmak üzere, ilgili teşekkül ve kurumların dikkatini çekmeyi, yerel yönetimi harekete geçirmeyi ve düzenli depolamaya geçiş sürecini hızlandırmayı hedefliyoruz. Bu projemizi en önemli ve anlamlı desteği veren Mardin TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış'a ve okul öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum." dedi

Etkinliğe ev sahipliği yapan TOKİ İlköğretim Okul Müdürü Murat Bağış ise, bu tür toplumsal çalışmaların yaşama oldukça fazla artılar sağladığını söyledi.

Bağış, "Okulda öğrencilerimizden başlayarak bu projenin dalga dalga bütün halkımızda kabul görmesini ve uygulanabilir hale gelmesini sağlamaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrasında yapılan 5 adet eser okulda bir hafta boyunca okulda sergilenecek. Sergiyi gezen öğrenci ve öğrenci ailelerine çöpleri özelliklerine göre toplamanın ve ilgili kutulara atmanın önemi anlatılacak ve çöplerden neler yapılabileceği gösterilecek.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum