21 Şubat 2009

Nusaybin, Sınır Kapısına bir adım daha yaklaştı

Turizm ve Gümrük İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Kemal Çokakoğlu ve beraberindeki Bakanlık yetkilileri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde açılacak yeni sınır kapısının yerinde incelemelerde bulundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifenusaybinsinir.jpg
Arif Altunkaynak - Nusaybin
Nusaybin’e gelen Çokakoğlu ve beraberindeki bakanlık yetkilileri, ilçe kaymakamı Yücel Gemici ve Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Aktaş’la görüştü.
Gemici ve Aktaş’la birlikte Nusaybin – Kamışlı arasında açılacak yeni sınır kapısının yerini inceleyen Çokakoğlu ve beraberindeki heyet, mevcut sınır kapısı yetkilileriyle de görüşecek Sınır kapısı hakkında bilgi aldı.
Turizm ve Gümrük İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Çokakoğlu ile yaptıkları görüşme ve incelemeler hakkında muhabirimize konuşan Nusaybin Ticaret Borsası başkanı Nejdet Aktaş, sınır kapısı için her gün yeni bir adımın atıldığını söyledi.
Yaptıkları görüşmeler sonucunda yeni sınır kapısının ihale sürecine girdiğini dile getiren Aktaş; “Sınır kapısı lojman yerleri hakkında sayın genel müdürümüz bizzat yerinde incelemelerde bulundu. Yapılacak kamulaştırma ve çevre düzenlemesi sonrası Haziran ayında resmen inşaat süreci başlayacak. TOBB’nin yap-işlet-devret modeliyle üstleneceği yeni sınır kapımız 2010’nun başında da hizmete girecektir” dedi.
Mohris tepesine açılacak yeni sınır kapısının inşa edileceği bölgenin kamulaştırma alanını belirlediklerini bildiren ilçe kaymakamı Gemici ise, yol çalışmalarının 20 gün içerisinde biteceğini kaydetti.
Gemici, sınır kapısının biran önce bitmesi için bütün imkânlarını seferber ettiğini vurguladı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum