22 Mart 2009

Böbrek taşı riskini azaltmanın yolları

http://medya.zaman.com.tr/2009/03/22/bobrek.jpg
Atık ürünlerin idrarda birikmesiyle oluşan böbrek taşı, böbrekte kalabiliyor ya da idrar yollarına doğru hareket ediyor, iki süreç de oldukça acı veriyor. Geçmişte taş hastalığı olan hastalarda ikinci kez taş oluşma olasılığı da yüksek oluyor.

Yahoo'nun internet sitesinde yer alan habere göre, Amerikan Aile Hekimleri Akademisi, böbrek taşı oluşma riskini azaltmak için bazı öneriler sunuyor:

· Günde 14 bardak sıvı ve özellikle su için.

· Günlük tuz alımını en fazla bin 500 mg ile sınırlandırın. Paketlenmiş hazır gıdalar kısmen yüksek oranda tuz içeriyor. Bu nedenle bu gıdaların etiketlerini okuyun ve yediğiniz her şeyin içindeki sodyum oranını kontrol edin.

· Günde en fazla iki kez 170-225 gram arası et yiyerek et tüketimini sınırlandırın.

· Böbrek taşı hastalığı tekrar eden hastaların bunun nedenini ortaya çıkarmak için çeşitli testlerden geçirilmesi gerekebilir. Doktorunuz böbrek taşlarını önlemek için tıbbi tedavi uygulayabilir.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum