14 Mart 2009

Mardin Valisi Hasan Duruer, 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

http://img.turkmedya.tv/image/9a86183aeb4640a7c81eb53b8ee6cba4/280/200/
Vali Duruer Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği dünyamızda sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir.

Bu nedenle hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Türk tarihinde birçok ünlü hekim yetişmiş olup, bugün bile geçerliliğini devam ettiren bazı görüşleri, dünya tıp tarihinde yerini almıştır.” dedi

Duruer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çağdaş dünyada bireyin ve toplumun sağlık ihtiyaçlarının karşılanması devlet kurumlarının en öncelikli görevleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde modern tıbbın gerekleri yerine getirilmekte ve halkımıza çağdaş bir sağlık hizmeti sunulmaktadır. Sağlık, yaşam için temel şart ve anayasal bir haktır.

Başta hekimlerimiz olmak üzere bu sektörde çalışan tüm personelin, sağlık hizmetlerinde açıklayıcı olma, sağlık hizmetlerinde adaleti savunma, ırk, cinsiyet, sosyo-ekonomik durum, etnik köken, din ya da başka sosyal değerlerin, sağlıkta adaleti bozmaması için uğraş verme prensiplerine bağlı olmak durumundadır.

Ulu önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancım sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart tıp bayramı'nı içtenlikle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum