17 Nisan 2009

Egzersiz yaşlılarda düşme riskini önlüyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/17/egzersiz.jpg
Yeni yapılan araştırmada, fiziksel aktivitelerin yaşlılar arasında düşmeyi önlediği tespit edildi.

Newkerala.com isimli internet sitesinde yayınlanan haberde, hekimlerin kanıta dayalı tıp konusundaki tecrübelerini paylaştıkları gönüllü bir platform olan Cochrane'nin araştırmacılarına göre, egzersiz programları toplu halde yaşayan yaşlılar arasında düşme riskini önlemede etkili bir yol olduğu belirtiliyor.

Her ne kadar birkaç düşüş ciddi yaralanmalarla sonuçlansa da, bunlar yaşlıların yaşam kaliteleri üzerinde olumsuz etkiye sahip olabiliyor. Örneğin, bir düşüşten sonra yaşlılar kendilerini daha az güvende hissediyorlar ve başka kazalardan korunmak için aktivitelerini sınırlandırmaya karar veriyorlar.

Egzersiz, gücü, esnekliği, dengeli ve dayanıklılığı artırarak düşmeleri önlemeye yardımcı oluyor. Yeni Zelanda'da Otago Üniversitesi Dunedin Tıp Okulu'ndan araştırmacı lider Lesley Gillespie, "Bu bileşenlerin kombinasyonunu içeren programlar düşmeyi azaltıyor. Bazı müdahaleler gerçekten düşme riskini azaltıyor" dedi.

Sonuca ulaşmak için araştırmacılar, 55 bin 303 kişiyi içeren 111 denemenin verilerini kullandılar. Ayrıca, yaşlılarda vitamin eksikliği olması durumunda, D vitamininin düşme riskini potansiyel olarak azalttığı görüldü.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum