18 Nisan 2009

Mardin'in Gerçek Hayırseveri

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/%C5%9Fehmus.jpg
Mardin’in köklü ailelerinden olan Şeyhmus Erginoğlu yıllardır ihmal edilen Mardin mezarlıklarını ağaçlandırıyor.
“Çorbada tuzum olsun” deyimden yola çıkarak Mardinin çevresinde bulunan Muhammed Zırrar ve Vadi Summak gibi asri mezarlıkları kendi imkanı ile ağaçlandırmaya ve bakımını yapmayı sürdürüyor. Hayatının büyük bir bölümünü hayır işlerine adayan Erginoğlu, Mardin’in susuzluk çektiği dönemlerde de halkın su ihtiyacını karşılayan ancak bazı nedenlerden dolayı tıkanan çeşmelerin su yollarını da uzun çalışmalar sonucunda temizleyip tekrar akmasına vesile oldu.
Çalışmaları sırasında objektiflerimize takılan Şeyhmus Erginoğlu, 60’a dayanan yaşına rağmen dikmiş olduğu 3 bin fidanı bıkmadan her gün sulayıp bakımını yapıyor.
Çocukların fidanlara verdiği zarardan muzdarip olan Erginoğlu, bu konuda Mardin Valisi Hasan Duruer ile görüşüp yardım talep ettiğini,Vali Duruer’in ise fidanların korunması için bir Polis tahsis edeceğini ve bu çalışmalarını yerinde görmek için yakın bir tarihte mezarlığı ziyaret edeceğini bildirdi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum