2 Mayıs 2009

Turist akını devam ediyor

7 bin yıllık tarihi dokusu ile farklı kültürleri bünyesinde barındıran Mardin yoğun bir turist akınına uğruyor.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/970/7-bin-yillik-tarihi-sehire-turist-akini_o.jpg
Her gün yerli yabancı onlarca otobüs kafilesinin uğrak yeri olan kentte yaşanan hareketlilik Mardin Valisi Hasan Duruer'in de yüzünü güldürdü.

Mardin'i Mevlana'ya benzeten Vali Hasan Duruer, dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Mardin'in artık Venedik ve Kudüs gibi önemli tarihi mekânlar gibi turist akınına uğradığını söyledi.

Vali Duruer, "Mardin'e bir gelen bir daha gelmek istiyor. Tarihi kentin tanıtımı için gelen turistleri bilgilendirmek için tarihi kentin en işlek noktasında turizm bilgilendirme ofisi ile ücretsiz net hizmeti veren büroyu hizmete soktuk. Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümde olan Mardin'in, ilkbaharla birlikte turist akınına uğraması esnafı da sevindirdi. Dünyada inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayının artmasıyla birlikte, kentteki otellerde de doluluk oranı yüzde yüzlere ulaştı." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum