31 Temmuz 2009

3G bazlarına tepki

Mardin'de 3G teknolojisi ile beraber kurulan baz istasyonlarında yaşanan artış vatandaşların tepkisini çekti.

Vatandaşlar artık kira için tutacakları evlerin baz istasyonlarından uzak bir yerde olmasını tercih ediyor.
Son günlerde yaşadığı bölgede 3G için kurulan çok sayıda baz istasyonunun dikkatini çektiğini belirten ve konuyla ilgili şikayetlerinin dikkate alınmadığını iddia eden vatandaşlardan Musap Aşiti, "Özellikle 3G teknolojisi kapsamında yapılan baz istasyonları evimin her 2 cephesinde de son 1 ay içerisinde 2 adet baz istasyonu
kuruldu. Bu baz istasyonlarının kurulması gereken yerlerde yerleşim alanlarında belli bir yükseklikte olması gerekirken bazı firmalar işin kolayına kaçıp baz istasyonlarını binaların üzerine kuruyorlar.

Bu da bizi tedirgin ediyor. Bu konu ile ilgili bilgi almak için yetkili bulamıyoruz. Daha önce şikayetlerimiz oldu ama kimse pek dikkate almadı. Bizim bilimsel olarak yaptığımız araştırmada bu cihazların belli bir düzeyde radyasyon yaydıklarını ve bu nedenle belli bir yüksekte kurulduğu yönünde ama maalesef gelişigüzel hem çevre kirliliğine hem de insan sağlığını etkileyecek şekilde kuruluyorlar. Ben daha yeni yerleştiğim evimden sırf evin dört köşesinde bulunan baz istasyonlarından dolayı çıkacağım. Şu anda baz istasyonlardan uzak bir yerde ev arıyorum" şeklinde konuştu.

Cep telefonlarının kalbi etkilediğini ve baz istasyonlarından daha fazla olumsuz etki oluşturduğunu ileri süren Hacire Güneş ise, "Her tarafımız baz istasyonu. Kalp hastası bir insan olduğum için doktorlar özellikle cep telefonu kullanmamamı istiyorlar. Vaziyet buyken etrafıma baktığımda her yerde baz istasyonları dolu. Nasıl kalbime dikkat edeceğim şimdi? Hangi yetkiliye anlatacağım, bu konuda kim muhatabım, onu da bilmiyorum. Her yere bilinçsizce baz istasyonu koyuyorlar. Bir de başımıza şimdi 3G çıkıyor. Allah bilir şimdi iki kat daha sağlığımızdan gidecek. Buradan yetkililere sesleniyorum bu baz istasyonu furyasına dur desinler" ifadelerini kullandı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum