3 Temmuz 2009

AK Parti önünde gergin eylem

Mardin’de yapılan işçi zammını protesto eden işçiler ile AK Parti binası önünden geçen caddeyi trafiğe kapatan emniyet güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegergine.jpg
Hükümetle, kamu işçisi arasında başlayan zam görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine AKP binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen Türk-İş’e bağlı işçiler, emniyetin izin vermemesi üzerine açıklamalarını binanın 100 metre ilerisinde yaptılar. İşçiler adına açıklama yapan Türk-İş Mardin İl Temsilcisi Memduh Öztürk, AKP’nin batık banka ve cemaatlere verdiği parayı kendi işçisine çok gördüğünü öne sürdü.

Açıklamalarını yaptıktan sonra AK Parti binası önünden geçen caddeyi kullanmak istemelerine emniyetin izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. İzin verilmemesine tepki gösteren Öztürk, AKP’ye gösterilen imtiyazın hiç kimseye gösterilmediğini belirterek kendilerine gösterilen baskı ve dayatmanın Saddam’ın döneminde bile gösterilmediğini ileri sürdü.

Yaklaşık 100’e yakın işçinin katıldığı eylemdeki işçiler sık sık AKP ve Başbakan aleyhine slogan attılar.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum