31 Temmuz 2009

Beş Yıldır Yatağa Mahkum Olan Kazazede Tedavisi için Hayırseverlerden Yardım Bekliyor

Kızıltepe ilçesinde yaşayan ve 5 yıl önce Antalya-Alanya yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan Mehmet Tokan (35) hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Elif (8) ve Fatma (9) adında 2 kız çocuğu babası Mehmet Tokan, tamamen yatalak olduğu için 3 ila 4 kişinin yardımı olmadan yerinden kalkamıyor. Gözleri kör olduğu için de yardım olmadan hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Kendi evi olmayan Mehmet Tokan ile eşi ve 2 kız çocuğu, 5 yıldır 19 nüfusa bakan kardeşi Orhan Tokan'ın evinde kalıyor.

Yatalak ağabeyine bakan Orhan Tokan, "Ağabeyim 5 yıldır yatağa mahkûm oldu. Kaza geçirdiği zaman Antalya'da doktorlarıyla konuştum. Diyarbakır'a da götürdüm. Buradaki doktorlara da gösterdim. Eğer tam teşekküllü bir hastanede tedavi görürse ağabeyimin hem görebileceğini hem de yürüyebileceğini söylediler. Maddi imkânsızlıklardan dolayı ağabeyimi tedavi ettiremiyorum. Ağabeyimin hanımı ve 2 kızı benim evimde kalıyor. Şu an 19 nüfusa bakıyorum. Ayrıca 40 yaşında doğuştan özürlü bir ablam da var. Onlara bakmakta zorlanıyorum. Bunca masrafın yanında ağabeyimi güzel bir hastanede tedavi ettiremiyorum. Hayır derneklerinden yardım eli bekliyorum." dedi.

Yatağa mahkûm olan Mehmet Tokan'ın eşi Emine Tokan (30) "Eşim kaza geçirmeden önce güzel bir işi vardı güzel de geçiniyorduk. 2 kızım var, eşim hastanede tedavi olursa inşallah iyileşir inşallah tekrar görür. Bir an önce iyileşip çocukların başına geçmesini istiyorum. Eşimi doktorlara götürmek istiyorum ama imkanım yok." diye konuştu.

İki kızının da okula gittiğini ifade eden Emine Tokan, "Gözleri görmediği için ihtiyaçlarının karşılanması konusunda oldukça zorlanıyoruz. Ama bunu severek yapıyorum. Ölünceye kadar da elimden geleni yaparım. Yeter ki eşim sağlığına kavuşsun. Bu tedavi bizim için bir umut. Belki eşim yürür görür ve hafızası yerine gelir. Eşim bazen beni ve çocukları tanımıyor hafızası da kazada etkilenmiş ve konuşulanları unutuyor." şeklinde konuştu.

Mehmet Tokan'ın 9 yaşındaki kızı Fatma Tokan ise, babasının bir an önce iyileşmesini istediğini anlattı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum