6 Temmuz 2009

ŞOFÖRLER DERT KÜPÜ

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6984576607706635.JPG
Mardin’de bulunan Çimento Fabrikasından Irak’a çimento ve yük taşıyan şoförler, tüccarların yük taşıma ücretini yüzde elli oranında düşürünce, tüccarları protesto etti. Çimento Fabrikası sahasında bir araya gelen şoförlere Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj’dan destek geldi.

Mardin’den 6 bin olmak üzere bölgeden 15 bin kamyon sahibinin Irak’a çimento taşıdığını ifade eden Ali Baraj, daha önce ton başına verilen 24 dolar nakliye ücretinin tüccarlar tarafından 14 liraya düşürmesine tepki göstererek şoför esnafının sıkıntılarının had safhaya ulaştığını söyledi.

Irak’tan gelen kamyon ve tırlara özel bir statü tanındığını, bu özel muamelenin Habur Sınır Kapısında da uygulamaya konulduğunu belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj”Ton başına 24 dolar olan nakliye ücretini tüccarlar her ne hikmetse 14 dolara çekti. Şoförlerimiz ton başına kira 24dolar iken bile ailelerini zor geçindiriyordu. Ayda en fazla iki sefer yapabilen şoförümüz hem fabrikada hem de Habur Sınır Kapısında üvey evlat muamelesi görüyor. Çimento fabrikasında Irak plakalı araçlar özel muamele görüyor. Habur Sınır kapısında ise sıra beklemiyorlar. Bizim şoförlerimiz günlerce hem fabrikada hem de Habur Sınır kapısında bekliyor. Bu yetmiyormuş gibi, Türkiye’de ve Irak topraklarında kimi yerde harç adı altında, kimi yerde de toprak bastı parası adı altında kira bedelini aşan rakamlarda para ödemeye mahkum ediliyorlar.Bir an önce yetkililerden şoför esnafının sesine kulak vermelerini istiyorum. Şoför esnafı birkaç firmanın insafına bırakılmamalı” dedi.

KİRADAN ÇOK ÜCRET ÖDENİYOR

Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj, Irak’a yük taşıyan kamyoncuların kiradan fazla ücret ödediklerini ileri sürdü.Habur sınır kapısında birkaç har ödeyen şoförlerin Irak’ta bulunan üç ayrı sahada da harç ve peşmergelere de ayrı bir ücret ödediklerini söyleyen Ali Baraj “ Şoför esnafı gerçekten can çekişiyor.Irak’tan getirilen 400 litre mazot için 60 dolar ceza kesiliyor. Gidiş geliş zaten 180 litre mazot tüketiliyor.Habur sınır kapısından ekmek yiyen 15 bin dolayında şoförün sesine kulak verilmesini bekliyoru” şeklinde konuşmasını sürdürdü

Geçimini nakliyecilik yaparak kazandığını söyleyen Erkan Bulut , Kuzey Irak'tan gelen kamyonların tonaj uygulamasına tabi tutulmadığını, düşük model kamyonu ile 13-15 ton yük alırken Irak’tan gelen tırların ve arkasına römork takan kamyonların 40-50 ton çimento yüklediğini söyledi. Fazla yükün karayollarını da tahrip ettiğini ileri süren Bulut,”Türk şoförleri bu kadar yük taşısa hemen trafikçiler ceza kesecek. Ama Irak kamyonlarına karışan yok. Bu durum hem bizim kamyonculara hem de karayollarına zarar veriyor.
habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum