30 Ağustos 2009

Bebeklerin yatırılış şekli hayatlarını tehlikeye atıyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/08/18/bebek.jpg
Kadınlar için yayınlanan dergilerdeki fotoğraflardan üçte birinden fazlası bebekleri, ani bebek ölümü sendromunu artıran tehlikeli uyku pozisyonlarında gösteriyor.

Paediatrics dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, bu dergilerde tasvir edilen uyku ortamlarının üçte ikisinin tehlikeli olduğu belirtiliyor.

Children's National Medical Center isimli merkezde görevli araştırmacılar, 20-40 yaşlarındaki kadınlar arasında yaygın olarak okunan 24 dergide yer alan uyuyan bebek resimlerini incelediler. Araştırmacılar, resimleri uyku pozisyonları için değerlendirdiler. Resimlerdeki bebeklerin yan yatış ve sırt üstü yatış yerine yüzüstü yatırıldığını belirten araştırmacılar, ayrıca bebeklerin sert yataklar yerine yumuşak yatakta yatırıldığını açıkladılar. Ani bebek ölümü sendromunu önlemek için doktorların önerileri ile annelerin medyada gördükleri arasında büyük farklar bulunduğunu kaydettiler.

Sağlıklı bir bebeğin uykusunda aniden ve beklenmedik bir şekilde ölmesi anlamına gelen ani bebek ölümü sendromunu engellemek için, Amerikan Pediatri Derneği, bebeklerin uyurken sırt üstü yatırılmasını; anne ve babalarından ayrı olarak battaniye, yastık ve yumuşak yatak takımı olmaksınız sert yatakta yatırılmasını öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum