3 Ağustos 2009

Eğitimsen'den Kartpostallı eylem

Kızıltepe Kesk Platformu ile ÇEVGÖN temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasıyla yaklaşık iki ay önce bazı KESK’li üyelerinin gözaltına alınıp tutuklandığı operasyonlar protesto edildi.

Basın açıklamasını Kızıltepe Eğitimsen Temsilcisi Aslan Öner yaptı. Eğitimsen binasında yapılan basın açıklamasında, operasyonların sendikal mücadelenin önünü kesmek amacında olduğu vurgulandı. Emek ve demokrasi mücadelenin önüne set çekmek amacındaki operasyonların kendilerini yılmayacağını vurgulayan Öner,

“KESK bileşenlerinin yaklaşık 250 bin üyesi vardır. Konfederasyonumuzun böyle bir gücü vardır. Yapılan operasyonlarda bir çok arkadaşımız göz altına alınıp tutuklandı. Amaç KESK’in önünü kesmek, sendikamızı pasifize etmek ve demokrasi ve emek mücadelemizin önüne set çekmektir. Ama asla bunu başaramayacaklardır. Bizler de tutuklu bulunan arkadaşlarımızla dayanışmak ve moral vermek üzere kendilerine Kızıltepe’nin çeşitli manzarasını konu eden kartpostalları gönderiyoruz. Önümüzdeki süreçte arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğimizi belirtmek istiyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasına katılanlar daha sonra toplu halde PTT’ye giderek kartpostalları çeşitli cezaevlerinde bulunan arkadaşlarına gönderdi. Bir kartpostalda şu cümlelere yer verildi:

“Etrafınızdaki dört duvarın barış ve özgürlük ezgileriyle çiçeklenmesini dileriz. Emek ve demokrasi mücadelenizde yanınızdayız”

Faraç ÇOBANOĞLU/KIZILTEPE
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum