17 Aralık 2009

Özel Kürtçe TV Açılıyor

http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/21149.jpg
Antepli Kürt işadamları, Kürtçe özel televizyon kanalı açıyor. İzin için RTÜK’e başvuran işadamları, resmi izni bekliyor.
AKnews'in aldığı bilgilere göre, Antepli bir grup işadamı başta Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi olmak üzere, Arapça, Farsça, Türkçe ve İngilizce yayın yamak istediklerini belirten dilekçelerini RTÜK'e sundu. Kanalın ismi ise “Dünya TV” olarak belirlendi.

Yayın hayatına başlamak için resmi izni bekleyen “Dünya TV”nin yetkilileri, yayın akışını sağlayacak dublaj ve çeviri çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de ulusal çapta yayın yapan Samanyolu TV'den birkaç kişi, kurulacak Dünya TV yetkilileri ile anlaşırken, yayın akışı aynı anda bütün dillerde yapılacak.

Televizyon kumandası ile izleyici seçenekler bölümünden istediği dili işaretleyebilecek ve risayver yöntemiyle TV'yi işaretlediği dilde izleyebilecek. “Dünya TV”nin yayın hayatına başlamasıyla, Türkiye'de ulusal yayın yapan ilk özel TV olma özelliğine sahip olacak.

Alınan bilgilere göre, “Dünya TV” Samanyolu TV'de yayınlanan birçok dizi ve yapımı Kürtçe dublajla birlikte ekranlarına taşıyacak. Kanalda, dublajın İstanbul merkezli yürütülmesi tartışmaları ise sürüyor.

“Dünya TV”, uydu ve karasal yayın yapacak.
www.haberdiyarbakir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum