29 Haziran 2004

HACI SEYFEDDİN AYAZ'IN VEFATI

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPDvSb-wjjqj64IwNexKlnMAFAiuyfvJGLynZVvWtPOdMZgwV-KCscZ3pSGtZpg7O482jLL5eLtx7Pt19TBRGE08LK_dkbPMnX3vx7LhjsnfjkdiDQ-CTMuMvN3zM5KVZ3Jvq31Q6i/s200/H.SEYFEDDNAYAZ.1-full.jpg
Aramızdan ayrılışının 6. yıldönümünde, Sevgili Babamız Hacı Seyfeddin AYAZ'ı rahmetle anıyoruz.
Oğulları
Edip, Nedim, Üzeyir ve Mehmet AYAZ
-----------------------------------------------------------------------------------------------
29 Haziran 2004 Salı günü saat 20:15'te (Akşam ezanıyla) Hakkın rahmetine kavuşan Sevgili Babamız, HACI SEYFEDDİN AYAZ'IN naşı aynı akşam saat 23:30 da Sürgücü aile mezarlığına defnedilmiştir.
Sevgili Babamızın vefatı dolayısıyla Sürgücü beldemizdeki taziye evine bizzat gelip acımızı paylaşan, telefon eden mesaj ve telgraf gönderen tüm dost, akraba ve Sürgücü belde halkına teşekkür ederiz. Herkesten Allah razı olsun.
Mehmet AYAZ

Taziye Fotoğrafları
-----------------------------------------------------------------------------------------------
HACI SEYFEDDİN AYAZ'IN HAYATI

1923 - 2004 Hacı Seyfeddin AYAZ 1923 yılında o zamanki adıyla Avine (Sürgücü) de doğdu. Çok küçük yaşta annesi Zekiye hanımı kaybetti. Çocuk yaşıyla marangoz olan babası Şeyh Mehmet'in yanında çıraklık yaptı. Okul çağına gelince Halen kendisine ait ev olan tarihi mekanda okula başladı. Gördüğü okul eğitiminin yanında babası Şey Mehmet'ten Kur'an ve dini dersler de aldı. Büyüyünce babasının marangozluk mesleğini yapmaya başladı. Marangozluk sanatına verdiği önemden ve yaptığı işin sağlamlığından dolayı SAVUR ve SÜRGÜCÜ mıntıkasının hatırı sayılır marangozları arasında yer aldı.

1970 yılında Hac Farazisini yerine getirdi. Hacdan döndükten sonra İslam dinini daha iyi yaşamak için kendini imamlığa verdi. Fiziksel olarak gücü yettiği sürece Sürgücü deki Eski Cami, Sultan Cami ve Çeşme Camisin de gönüllü olarak müezzinlik yaptı. Sürgücü deki çocukların tümüne Kuran'ı Kerim'i o öğretti. Yeni yapılan Çeşme Camii'nin kurucuları arasındaydı. Hayatı boyunca kendini hayır işlerine adadı. Yoksulların ve yetimlerin babasıydı. Evinin arakasındaki bağı satıp fakir, dul ve yetimlere yiyecek ve giyecek sağladı. Dünya malına hiç değer vermedi. Hep ölecekmiş gibi yaşadı.
29 Haziran 2004 Salı Saat 20:15 te Akşam ezanıyla Sürgücü deki evinde hayata gözlerini kapadı.
Kendisine Allahtan Rahmet diliyoruz. Mekanı Cennet olsun.

MEHMET AYAZ
29.06.2004

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum