31 Ağustos 2004

SÜRGÜCÜ HALKI HİZMET İSTİYOR

Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Sürgücü (Ewêna) Belde Belediyesi, çalışmayan buğday değirmeninin tamiratını yaparak halkın hizmetine sundu. Açılış töreni sonrasında, yapılan sohbet toplantısında Sürgücülüler, belediyenin çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade etti.

Sürgücü Belediyesi, beldede bulunan ve yıllardır çalışmayan eski değirmenin tamiratını yaparak halkın hizmetine sundu. Değirmenin açılışına DEHAP Mardin İl Başkanı Cemal Veske, Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan, Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık, Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı, Şenyurt Belediye Başkanı Abdurrahim Ağaoğlu, Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adam, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şeyhmus Karakaya, Derik Belediye Başkan Vekili Seydoş Yesin ve birçok DEHAP üyesi katıldı.

Değirmenin açılışı DEHAP İl Başkanı Cemal Veske ve Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı tarafından gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Veske, belediyeleri halkın desteği ile kazandıklarını belirterek bütün belediye başkanlarının halka layık olması gerektiğini söyledi. Veske konuşmasında "DEHAP'a verilen oylar barış için verildi. Biz de bu insanların sesine kulak verip her zaman barış ve kardeşlik için çalışacağız" dedi.Daha sonra Sürgücü'de yaşanan sorunlara ilişkin yapılan toplantıda, beldenin sorunlarını dile getiren Sürgücülüler, belediyeden memnun olmadıklarını ve bugüne kadar hiçbir çalışmanın yapılmamasını eleştirdi.

DİHA / MARDİN
31-Ağustos 2004 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum