29 Mart 2005

KADIN BAŞKAN'DAN KADINLARA İÇME SUYU SÖZÜ

Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Sürgücü Beldesi Belediye Başkanı seçilen Zeyniye Öner, belde kadınlarını içme suyu derdinden kurtaracağı sözünü verdi.

28 Mart seçimlerinde Mardin’in Savur İlçesi Sürgücü Beldesi’nde SHP’den Belediye Başkanı seçilen 11 çocuklu Zeyniye Öner’e beldede büyük sevgi gösteriliyor. 4’ü kız, 7’si erkek olmak üzere 11 çocuğu ve 30 yıllık evliliği ile mutlu bir yaşam sürdüğünü belirten Başkan Öner, yaşları 7 ila 28 arasında değişen çocuklarıyla mutlu bir anne olduğunu söyledi.

Öner, mazbatasını aldıktan sonra evine akın eden ziyaretçilere kazanlarla yemek pişiriyor. Yemek geleneğini atalarından alarak bugüne kadar taşıdıklarını belirten Öner, "Hizmet için göreve 14 aday arasından seçildim. Belde halkı beni mahçup etmeyip Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Beldemizin kadınlarına söz verdim. Onları çeşme başlarındaki su taşıma derdinden kesin olarak kurtaracağım. Her eve su borusu döşeteceğim. Sağlık, eğitim gibi hizmetlerin daha aktif ve seri olmasına çaba harcayacağım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu yönde destek bekliyorum" dedi.

Sürgücü Beldesi sakinleri ise Öner’i Belediye Başkanı seçtiklerinden dolayı mutlu olduklarını ve Öner’in halkın beklentilerine cevap vereceğini dile getirdiler. Öner’e, hemcinsleri olan kadınların ilgisi erkeklerden çok daha fazla. Zılgıtların dinmediği Öner’in evi, seçimlerden sonra adeta bayram yeri haline geldi. Diğer partilerin adaylarını büyük oy farkı ile geçen Öner’e en büyük desteği de kadınlar veriyor.

Akşam Sanat Okulu mezunu olan Zeyniye Öner, bölgedeki feodal yapıyı kırdığına inanıyor. 1996 yılında belde olan Sürgücü’de gözler, yeni Başkan Zeyniye Öner’in yapacağı hizmetlere çevrilmiş durumda.

www.kenthaber.com
29 Mart 2005 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum