28 Nisan 2008

GÖNÜLLÜ DOKTORLARIN YARDIM ELİ SAKARYA'DAN SÜRGÜCÜ'YE UZANDI

Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şubesi'nin organizasyonu ile gönüllü doktorlar ve sağlık çalışanları, Mardin'in Savur ilçesine bağlı Sürgücü beldesinde yüzlerce kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

Diş doktorunun bulunmadığı ve sünnet olacak çocukların 60 kilometrelik yolu gidecek imkânının olmadığı Sürgücü beldesinde 2 bin kişi sağlık kontrolüne alınırken 70 çocuk da sünnet edildi. Doktor, eczacı ve sağlık personelinden oluşan Kimse Yok mu gönüllüleri, dahiliye, kadın doğum, çocuk, üroloji ve nöroloji alanlarında 2 bin kişiyi muayene etti.

Derneğe ait tam donanımlı gezici sağlık otobüsünde yapılan sağlık taramasında 75 kişinin de dişi çekildi. Taramada, 25 bin YTL değerindeki ilaçlar, doktor ve eczacı kontrolünde hastalara verildi.

Savur ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Arslan, ilçenin kırsal kesiminde yaşayan insanların tam teşekküllü bir hastanede muayene olma şanslarının bulunmadığını söyledi. Arslan, gönüllü doktorların büyük bir hizmeti yerine getirdiğini belirtti.

Sağlık taramasına katılan doktorlardan Vahdettin Aktaş, bir insanın kardeşini sadece sevdiğini ifade etmesinden daha farklı olarak bir şeyler yapması gerektiğine inandığını kaydetti. Sevginin ispat gerektirdiğini anlatan Aktaş, duygularını şöyle aktardı: "Tanımadığımız, bilmediğimiz insanları televizyon ekranlarından izleyerek, 'bunlar da bizim kardeşlerimiz, biz bunları çok seviyoruz' demek belki kalplerdeki duyguların ifadesidir. Ama bunun çok fayda vermediğini düşünüyorum. Sevgi ispat gerektirir. Eğer bu yaptığımız davranış insanlık adına güzel bir hizmete vesile olacaksa gerçek kardeşlik budur diye düşünüyorum. Bu yöremiz de memleketimizin parçasıdır." dedi.

Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şube Başkanı Vasıf Bayram da sağlık taramasına katılarak gönüllerini ortaya koyan doktorlara teşekkür etti.

www.kimseyokmu.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum