
---Mehmet AYAZ: Yetkin Ağabey, www.surgucum.com ziyaretçilerine kendinizi tanıtırmısınız?
---Yetkin KAVAK: 1952 yılında Savur da doğdum. İlk ve Ortaokulu, Savur'da, Liseyi Mardin' de bitirdim. Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen okulu, Turizm ihtisas bölümü mezunuyum. Öğrenciliğimde, Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde çalıştım. Gazetecilik ve Ankara'da Stüdyo L ye bağlı olarak aktüel fotoğrafçılık yaptım. M. E. Bakanlığına bağlı çeşitli Ticaret Meslek Liselerinde, meslek dersleri öğretmenliği, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundum. 2001 yılında emekliliğimden sonra Ankara'da MARDİN SOFRASI adı altında yöre yemekleri yapan lokanta çalıştırdım. 1 Nisan 2005 tarihinden itibaren İstanbul'a yerleştim. Evliyim 2 çocuğum var.
---Mehmet AYAZ: Kurduğunuz web sitesi (www.yetkinkavak.com) ile ilgili bize bilgi verirmisiniz?
---Yetkin KAVAK: Kurduğum web sitesi aracılığıyla başta Mardin ilimizin yöresel yemekleri olmak üzere, Savur ilçemizi ve Savura bağlı köylerimizi, Mardin ilimizi, fotoğraflarla memleketimizi seven ve merak eden herkese tanıtmak istiyorum. Ayrıca Mardinli hemşehrilerimizin memleketleriyle özlem gidermeleri için her yıl Mardine giderek çektiğim yeni resimleri web sitemde yayınlıyorum.
---Mehmet AYAZ: Web siteniz haricinde, ayrıca Mardin yemeklerini duyupda hiç tadına bakmamış herkese bu yemeklerin eşsiz lezzetini tadma fırsatını veriyorsunuz, bundan bahsedermisiniz?
---Yetkin KAVAK: Amacımız, Mardin yöresinin ev yemeklerini Mardin severlere tanıtmak, sevdirmek ve bilenlere de arzularına göre ev ortamında yapılmış yemek sunup nostalji yaşatmaktır. Yemeklerimiz müşterilerimizin evinde veya iş yerinde sunulmak üzere ev ortamında özenle ve özel sipariş üzerine hazırlanmaktadır. En az sipariş miktarı 100 (yüz) TL dır ve yalnız İSTANBUL ili için geçerlidir. Ancak uygun sipariş verildiği takdirde, yakın il ve ilçelere de hizmet veriyoruz. İçli köfteler arzu üzerine, ilerde müşterilerimiz tarafından pişirilmek üzere dondurulmaktadır. Müşterilerimizin Siparişlerini, zamanında teslim edebilmemiz için en az 24 saat önceden haber vermeleri gerekir.
---Mehmet AYAZ: Bildiğiniz gibi kendine özgü hazırlanışı ve lezzeti olan Mardin yemekleri Markalaşma aşamasında. Genel olarak bu yemekler konusunda bize bilgi verirmisiniz?
---Yetkin KAVAK: Mardin, tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yedi kültürün, dillerin ve dinlerin birlikte kardeşçe yaşadığı örnek bir il olan Mardin'in zengin mutfağı da bu kültürlerden etkilenmiştir. Tadına doyum olmayan yemeklerinde genelde hayvani yağ ve etler tercih edilmektedir. Baharatın da hakim olduğu Mardin yemekleri, tüm yörede çok güzel yapılmaktadır. Kaburga dolması ve işkembe dolması (Kibe) Süryaniler ile ortak kültürün yemeklerinden olduğu ileri sürülmekte ise de, Süryanilerden gelen yemekler olduğu belirtilmektedir. Mardin yöresinde bayramlarda ve mevlütlerde yapılıp dağıtılan ikliçe (çörek) süryanilerin paskalya çöreği ile aynı olduğu görülmektedir.

0 532 406 03 66 --- 0 542 346 01 77
Elektronik Posta :
info@yetkinkavak.com --- yetkinkavak@yetkinkavak.com --- yetkinkavak@ttmail.com
MSN :
yetkinkavak@hotmail.com
Web:
www.yetkinkavak.com
www.savurfm.com
---------------------------------------------------------------------
YETKİN KAVAK
26 EYLÜL PAZAR 2010 SAAT 12:30- 15:00 ARASINDA
KATILDIĞI KANAL 7 TELEVİZYONUNDA
MARDİN YEMEKLERİNİ TANITTI







Elektronik Posta :
info@yetkinkavak.com --- yetkinkavak@yetkinkavak.com --- yetkinkavak@ttmail.com
MSN :
yetkinkavak@hotmail.com
Web:
www.yetkinkavak.com
www.savurfm.com
---------------------------------------------------------------------
YETKİN KAVAK
26 EYLÜL PAZAR 2010 SAAT 12:30- 15:00 ARASINDA
KATILDIĞI KANAL 7 TELEVİZYONUNDA
MARDİN YEMEKLERİNİ TANITTI







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum