22 Mayıs 2008

Medresede Ebru Hat Sanatı Sergisi…



Akkoyunlar döneminde yapılan tarihi Kasımiye Medresesi”nde. Ebru Hat sanatı sergisi açıldı. Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bünyesinde açılan Ebru Hat Sanatı Kursu ilk semeresini verdi.

Hilal Korhan Erduvenci ile Gönül Korhan adlı iki Ebru sanatçısı kardeşlerin ortaya koyduğu mükemmel tabloların oluşturduğu serginin açılışını Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya ile çok sayıda kamu görevlisinin de katıldığı serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Ebru sanatının dünya kültür merkezlerinden birini oluşturan Mardin'de, gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Süzer, Mardin’de geçmişte de sanata ve sanatçıya önem verildiğini belirterek, bir çok medeniyete ev sahipliği yapan 7 bin yıllık tarihi kentte bu tür etkinliklere ev sahipliği yapılmasından ayrı bir gurur duyduklarını söyledi. Suzer “Ebru sanatının yansıtıldığı tabloların tarihi mekanda sergilenmesi, sergiye ayrı bir anlam katmıştır. Sabırla ve itina ile sergiyi hazırlayan ve ebru sanatını sevdirme gayretini gösteren Korhan kardeşlere ve Halk Eğitim Merkezi Müdürüne teşekkür ediyorum” dedi.

Ebru sanatçısı Hilal Korhan Erdüvenci, serginin açılışına katılanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Erdüveci; “Ebru aşktır, hayattır, yazıdır, gerçektir, sırdır” dedi. Sudaki her damlanın ayrı bir motif, ayrı bir güzellik ortaya çıkardığını vurgulayan Erdüvenci, “Ebru sanatında ilahi bir güzellik ve tassavufi bir ruh vardır. Bu sanat aşkına ev sahipliği yapan Mardin'de ve tarihi bir medresede olmaktan duyduğum büyük mutluluğu ifade etmek isterim. Sanata ve sanatçıya önem veren Mardinlilerin Ebru sanatına gösterdiği yoğun ilgi ise beni ayrıca çok duygulandırdı” şeklinde konuştu.

Sergiye katılanlara mahalli yemekler ikram edildi. Kasımiye Medresesini gezmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin sergiye yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum