22 Mayıs 2008

MARDİNDE MÜZELER HAFTASI KUTLANDI

Müzeler haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mardin Müzesinde hafta etkinlikleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin resimleri, ebru sanatçısı Feride Dayanç’ın ebru tabloları sergilendi.

Müze Müdürü Yusuf Aydın, Müzelerin kuruluş nedenlerini ve milletlerin yaşamlarındaki önemini dile getirdi. Aydın Mardin Müzesinin tarihçesini katılımcılara anlattı. Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge; müzelerin Anadolu medeniyetlerini geçmişten günümüze taşıdığını söyledi. Müzelerin tarihi değerleri taşıma ve saklamada önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Ulugölge “Müzeler geçmişten gelen medeniyetleri ve tarihi değerleri geleceğe taşımada önemli görevleri var. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın eski uygarlıkların kalıntılarını, geçmişte insanların yaşam şartlarını gösteren tarihi eserleri müzeleri ziyaret ederek incelemelerini ve görmelerini istiyoruz. Geçmişten alınacak dersler geleceğimize yön vermemizde bize yardımcı olacaktır. Geçen yıl 400 bin yerli ve 60 bin yabancı turist ilimizi ziyaret etti. Müzeyi ziyaret eden turist sayısı istenilen rakamın altındadır. Bunun sebebini araştırmak gerekir” dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı sulu ve yağlı boya resimleri büyük ilgi gördü. İstanbul’da yaşayan ve turistik bir gezi için Mardin’e gelen Ebru Sanatçısı Feride Dayanç’ın Mardin’nin tarihi dokusundan etkilenerek hazırladığı ebru tabloları sergisi görenleri büyüledi. Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezerken tarihin ebruya bu kadar anlamlı yansıtılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Ebru sanatçısı Feride Dayanç rahatsızlığı nedeniyle sergiye katılamadı. Ablası adına sergide konuşan Ferda Dayanç; “Ablam Mardin aşığı. sergiyi tamamladı ve hastalandı. Onun yerine biz geldik. İstanbul ve Mardin’i bir araya getiren buluşma tablosunu Sayın Valimize hediye etmemizi istedi” şeklinde konuştu.

Müzeler haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum