22 Mayıs 2008

Resim Sergisine Büyük ilgi

Kızıltepe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu resim sergisi ilçe halkının ilgisi ile karşılandı.

İlçenin Cumhuriyet meydanında bulunan Mecit Yücel Barış Parkı’nda sanat severlerin beğenisine sunulan resim sergisinin açılışı davul zurna eşliğinde oynanan folklor gösterileri eşliğinde gerçekleşti.

Yağlı boya, Kara kalem, Rölyet (kabartma), Grafiksel portre, Ağaç baskı portre ve Ebru sanatı çalışmalarının da içinde yer aldığı yaklaşık 350 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergiyi, aralarında kamu kurum ve kuruluş idarecileri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin de yer aldığı bir çok kişi gezdi.

Üç gün açık kalacak olan serginin sanat yönetmenliğini yapan Anadolu Lisesi resim iş öğretmeni ressam Hurşit Aydoğan, yıl boyunca öğrencileriyle birlikte yaptıkları çalışmaları, sanatseverlerle paylaşmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, her yıl özenle yaptıkları çalışmaları herkesin görebileceği bir alanda sergilemenin öğrencileri için ayrı bir motivasyon oluşturduğunu söyledi.

Kadir ÜRÜNDÜ

Kaynak: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum