22 Mayıs 2008

RTÜK Başkanı ve Vali Kılıçlar Terör Haberlerine tepki gösterdi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, bölgeyi sadece terör haberleriyle anmaya yöneltecek habercilik anlayışına karşı olduğunu belirterek bu anlayıştan en çok bölge halkının zarar gördüğünü söyledi.

RTÜK tarafından Mardin Yay Grand Otel'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yerel yayın yapan televizyonlarda çalışanlara yönelik düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı konuşmasında RTÜK Başkanı Zahid Akman, yayın kalitesinin arttırılması, kamu istek ve beklentilerinin yerine getirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Kamunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi için yayıncılara büyük görevler düştüğünü dikkat çekerek, ''Bölgeyi sadece terör haberleriyle anmaya yöneltecek habercilik anlayışına karşıyım. Bu anlayış teröre hizmet eder. Televizyondaki haber insanları etkiliyor. Bölgede güzel şeyler var. Bölgedeki kültürleri, tarihi zenginlikleri, dinamizmi, canlılığı yansıtmak gerekir. Sadece eksiklikleri, yanlışlıkları haber yapmak bölge insanına haksızlıktır. Bu bölge insanına zarar verir'' dedi.
Yerel ve bölgesel yayınların ülke genelindeki yayıncılığın yüzde 90'ınını oluşturduğuna ifade eden Akman, yerel ve bölgesel yayıncılardan bölgelerindeki kültür ve inanç zenginliklerini, aidiyet duygularını güçlendirmelerine dönük program yapmalarını istedi.
Bölgedeki 120 yayın kuruluşundan yaklaşık 200 kişinin eğitime katılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Akman, şunları kaydetti:
''Yerel yayıncılığı önemsiyoruz. Çünkü kültürel ve inanç, zenginlikleri yansıtarak insanları kaynaştırıyor. İnsanların kültür zenginlikleri, tarihlerine karşı olan aidiyet duygularını güçlendiriyor. Yıllarını bu mesleğe vermiş gazeteci ve yayıncıları eğiteceğiz gibi bir düşüncemiz yok. Siz yayıncılığı çok iyi yapıyorsunuz. Amacımız yerel televizyonlarla ilgili yapılan düzenlemeleri, teknolojik gelişmeleri, mevzuattaki değişiklikleri sizlere anlatmak ve sorunlara görüşlerinizi alarak çözüm bulmaktır.''
RTÜK Başkanı Zahid Akman`ın terör olaylarına karşı yayıncı kuruluşları ile ilgili olarak söylediği sözlerine katıldığını belirten Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise bölgenin terörle anılmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Bölge halkı terörle anılmak istemediğini dikkat çeken Vali Kılıçlar, “Bu hepimizi rahatsız ediyor. İzmir'de İstanbul'daki yaşam şartları ne ise Mardin'de de odur. Terör haberleri, hele hele yanlış verilen haberler bizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Önceki gün Derik ilçesinde görev yapan ve Nusaybin kırsalında kaza kurşunuyla şehit düşen bir askerimiz için gazeteler (Derik kırsalındaki çatışmada şehit düştü) şeklinde haber yaptı. Teyit edilmeden, yanlış yapılan haberler bölge insanı ve yöneticileri rahatsız ediyor. Bölgemizin zenginlikleri, güzellikleri çok. Doğru habercilik anlayışına ihtiyacımız var.''şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum