16 Haziran 2008

Cep telefonu kanser yapıyor mu

Cep telefonu kanser yapıyor mu Cep telefonları ne kadar zararlı, neler dikkat etmeli, neler yapmalı? Gelecekte bizi hangi tehlikeler bekliyor. Prof Dr. Osman Müftüoğlu tüm bu sorulara açıklık getirdi.

Cep telefonlarının çok zararlı olduğunu ve bunun bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirten Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, özellikle çocuklara cep telefonun 2 kat fazla zarar verdiğini söyledi.

Müftüoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"1,5 ay kadar önce bu konuya özellikle dikkat çekmiştim. Şahsi fikrim, cep telefonları yakın gelecekte sigara gibi yasaklanacak. Cep telefonları bu şekilde kullanılmaya devam ederse yasaklama getirilebilir. Cep telefonlarının beyin üzerinde yaydığı enerji, vücutta kanserle sonuçlanacak değişikliklere yol açabiliyor. Alınan bu zarar hemen ortaya çıkmıyor. Sigara gibi düşünün. Zararları ileride çıkacak.

Cep telefonu üreticileri, daha az radyasyon yayan şekilde telefon üretmeli ve cep telefonlarına sigara gibi "Sağlığa zararlıdır" uyarıları yapılmalıdır. Kulaklık kullanmak ise cep telefonun verdiği zararı yarıya indiriyor. Mümkün olduğu kadar cep telefonuyla konuşurken kulaklık kullanılmalı.

Diğer bir önemli nokta ise baz istasyonlarının güçlendirilmesi. Cep telefonlarının az çektiği yerlerde yaydığı radyosyon miktarı çok daha fazla"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum