12 Haziran 2008

Vali`den Çok okuyan Öğrencilere Ödül

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar , çok kitap okuyan öğrencileri makamında kabul ederek ödül verdi. Vali Mehmet Kılıçlar, okulların tatil olması ile öğrencilerin boş zamanlarının olacağına dikkat çekerek, bol bol kitap okunmasını da tavsiye etti.

Mardin genelinde kitap okuma alışkanlığının okullarda yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan kampanya çerçevesinde olumlu sonuçlar alındı. Mardin Lisesi'nden Fehime Ado okuduğu 120 kitap ile kızlar kategorisinde, 90 kitap okuma ile de75'nci Yıl İMKB İlköğretim Okulu öğrencisi Segvan Altun birinci oldu. Okul müdürleri ile birlikte Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın makamına gelen öğrencilere birer kol saati hediye etti.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, daha sonra öğrencileri küçük bir sınavdan geçirerek okuduğu kitaplardan hafızalara yansıyan bölümlerinden hatırlayabildiklerini söylemelerini istedi. Çocuklar da okudukları kitaplardan hafızalarında kalanları bir bir sıralayınca da, bu kez Vali Kılıçlar, kitap okumanın sağladığı katkılara vurgu yaparak, "Az televizyon izleyip bol kitap okumanın faydalarını görüyorsunuz. Bu nedenle okulların tatil olması ile birlikte öğrencilerin boş zamanları daha çok olacaktır. Tatil zamanında öğrenciler bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum