16 Temmuz 2008

Ay, `Kan davalarını ağaç dikerek önleriz!`

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kan davalarının yüzde 90'ı arazi anlaşmazsızlığından çıkan davalar olduğunu belirten Fahrettin Ay, "Kan davalarının önüne geçmek için özellikle çiftçilerin tarlalarına ağaç dikmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü çiftçilerin arazi sınırları tam çizili ve işaretli olmadığı için çıkan tartışmalar kavgalara ve kan davalarına dönüşmektedir." şeklinde konuştu.

Ay, "Bölgede bu yüzden yüzlerce insanımız hayatını kaybetmektedir. Birçoğu da evlerini topraklarını terk edip göç etmektedir. Bu konuda Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak kan davalarının önüne geçmek için çiftçiye gereken desteği vermeye hazırız. Yeter ki çiftçilerimiz kendi tarlalarında ağaç diksin." dedi.

K:Ü
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum