24 Temmuz 2008

`Beyaz Su` Kızıltepe`de


Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ)Ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda Kızıltepe Belediyesi tarafından yaptırılan 20 bin tonluk dev su deposuna su bırakılmaya başlandı. Döşenen dev su borularına günler önce test amaçlı bırkılan suyun tahliyesinin ardından bugün itibarıyla dev su deposuna suyun bırakılmaya başlandığını belirtti. DSİ 102. Şube Müdürü A.Halim Bilgin, 1 Temmuz tarihi itibarıyla DSİ olarak talepçi belediyelerimizin su ihtiyacının giderilmesi noktasında bitirilen çalışmalar, bir takım sıkıntılarla aksamıştı. Nihayet bugün Kızıltepedeki dev su deposuna su bırakılmaya başlandı. Bu aşamaya gelinceye kadar bölge müdürlüğümüzün ekipleri gece gündüz demeden çalışıp yoğun çaba sarfetti. Sabaha karşı saat 03'te Kızıltepe belediyesine ait su deposuna su verdik. Bundan sonrası ilgili belediyelerimizin çalışmalarına kaldı. Belediyelerimizin şebekelerinde sorun yok ise, bugün bu saat itibarıyla vatandaşlara bu suyu içirebilir" . Şeklinde konuştu.

Beyaz Su Projesinin Mardin, Kızıltepe , Ortaköy, Nusaybin ve Girmeli köy Grubuna kırk yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek dev bir proje olduğuna dikkat çeken Bilgin, Beyaz Su çok temiz ve berrak bir kaynak suyudur. Dağlara kar yağdığı sürece bu kaynakta sıkıntı olmaz. Bugün Kızıltepe ve Mardin'in sınırlarındaki borularda su mevcuttur. Mardin Hava Alanı mevkiinde bulunan su ayrım noktasından Mardin'e de su verilmiştir. Ancak Mardin belediyesi suyu enerji destekli kente çekeceği için öyle sanıyorum ki, Mardin'de küçükte olsa sorun var" şeklinde konuştu.

Beyaz Su projesi kapsamında yapılan çalışmaları yakından takip eden AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'in danışmanı Nurettin Kasap, Beyaz Su Projenin Mardin Ovasına ulaşması noktasında yapılan çalışmaları yakından takip etmek üzere Milletvekili Mehmet Halit Demir tarafından görevlendirildiğini belirterek, projeyle ilgili bilgiler verdi. Nurettin Kasap, "Meclis çalışmalarının sürmesi nedeniyle Milletvekilimiz Ankara'da. Projenin biran önce vatandaşlarımıza ulaşması için vekilimizin özel bir hassasiyeti söz konusu. Sayın Demir'in şahsında burada ben bulunuyorum. 2005 yılında AK Parti iktidarı döneminde ihale edilen Proje toplam 83 Milyon YTL'ye mal oldu. Proje kapsamında; Kızıltepe'ye saniyede 640, Mardin'e 450, Nusaybin'e 345, Ortaköy beldemize 30 ve Girmeli köy grubuna 90 lt olmak üzere Nusaybin Çağçağ'taki kaynaktan saniyede 1555 litre su bırakılacak"dedi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum