16 Temmuz 2008

`Beyaz Su` çok daha önce de akabilirdi!

AK Parti Mardin Millletvekili Mehmet Halit Demir, 22 Temmuz seçimlerinin ardından geçen bir yıllık süre içerisinden hizmetlerin devamı noktasında milletvekillerin üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

AK Parti iktidarının insan odaklı hizmet anlayışının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Milletvekili Halit Demir, gündemde olan bazı yerel sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu ülkenin her ferdine eşit şekilde hizmet götürmeyi şiar edindiklerini belirten Demir'e kısa ropörtaj sırasında kendisine yöneltiğimiz sorulara şu cevapları verdi. .

Sayın vekilim nasılsınız?

Bizler iyiyiz. Temennimiz herkesin iyi olmasıdır.

-Sayın vekilim gündemde ‘Beyaz Su’ sorunu var. Bu konu çok speküle ediliyor. Beyaz Su planlanan tarihte verilemedi. Suyun verilmeyişinin ardında siyasi düşünceler olduğu söyleniyor. AK Parti iktidarının suyu özellikle geciktirdiğini ve bunu bir seçim yatırımı olarak kullandığı belirtiliyor?

- Kesinliklikle böyle bir şey yok. Bu gibi mesnetsiz ithamları değerlendirmekle kaybedecek zamanımız yok. Doğrusu bu dedikoduları kayla alıp, soru soracağınıza inanmazdım. Bu dedikoduları çıkaranlar, AK Parti iktidarının hizmet vizyonunu idrak edememişler. AK Parti olarak bizler, böylesi küçük hesapların içine ne girdik, nede bundan sonra gireriz. Bakınız. ‘Beyaz Su’ çok büyük bir projeydi. Bizden önceki arkadaşların getirdiği yerden bu projeyi biz aldık. Ve gerçekten planlanandan çok daha önce bu projeyi tamamlayabilirdik. Ancak bazı sorunlar işi buraya kadar getirdi. Hükümet olarak partimiz, proje için üzerine düşeni yaptı. ‘Beyaz Su’yu Mardin’e, Kızıltepe’ye ve Ortaköy beldesine taşıyacak hatlar çoktan bittirdi. Hükümet olarak Bizim Beyaz Su ile ilgili mevcut hiçbir sorunumuz yok şimdilik. Bu su Temmuz ayı başında halkımıza verilecekti. Hatta bu tarihten önce de verilebilirdi. Ancak bazı belediyelerin zamanında gerekli hazırlıkları yapamadığı için bu konuda bazı gecikmeler yaşandı. DSİ Bölge Müdürlüğümüz Beyaz Suyu Nusaybin ilçemizdeki kaynaktan 15 gün önce zaten bıraktı. Döşenen borulardan Temmuz başı itibarıyla su verildi. Bu mesnetsiz dedikoduları çıkaranlar suyun hangi tarihte verildiğini bilmiyorlar mı? Biliyorlar!. Bu tür aslı astarı olmayan mesnetsiz ithamlar ve popülist söylemlerle bir yere varılmaz. Sözün özü. Biz 15 gün önce suyu vermeye başladık.

-Ama 15 gün önce verilen suyun damlası damlamadı; ne Mardin’e nede Kızıltepe’ye!

-Evet. Haklısınız ama bu bizden kaynaklı bir sorun değil. Belediyelerimizin çalışmalarında gecikmeler yaşanmış. İki gün önce Nusaybin’in hemen yakınında döşenen borulardan biri kırılmıştı. Kırılan borumuz için iki günlük bir çalışma yapıldı. Ş.Urfa’dan ekip getirdik ve sorun çözüldü. Şuan itibarıyla su verme konusunda sıkıntımız yok. Belediyelerimizin eğer alt yapı konusunda sıkıntıları yoksa ki, olmadığı söyleniyor, Suyu verebilirler. Bu saaten sonra suyun verilmesiyle ilgili bizle alakalı hiçbir ithamı kabul etmediğimizi sizin aracılığınızla halkımıza iletmek istiyorum.

-Sayın vekilim ‘Kızıltepe TOKİ’ konutları bir türlü hak sahiplerine teslim edilmedi. Buradaki sorunun kaynağı ne?

-Kızıltepe-Mardin karayolu üzerinde yapılan 576 konutun yapımı yaklaşık 4 ay önce tamamlandı. Ancak burada, Konutların içme suyu ve atık suyu ile ilgili sorunlar vardı. Bu konuda Ankara’da girişimlerde bulunduk ve bunları ihaleye çıkararak yaptırdık. Şuanda her iki sorun da ortadan kalkmış durumda. Konutların teslimat tarihiyle ilgili olarak ise, Ankara’da TOKİ’nin üst düzey yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda; ‘Su Sayaç aboneliği” ile ilgili yapılacak çalışmaların ardından konutların teslimatına başlanacaktır. Bu konuda da hak sahiplerinin daha fazla sıkıntı yaşamalarına müsaade etmeyeceğiz.

-Nusaybin’de yapılacak yeni gümrük kapısının yeri için Mayınlar temizlenmeye başlandı. Sınır boyunca gömülü olan diğer mayınlar ne zaman çıkarılacak?

-Nusaybin ilçemizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliliği TOBB tarafından yaptırılacak modern sınır kapısı için mayın temizleme çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Bir alman firması tarafından yapılan mayın temizleme çalışmasının ay sonunda biteceğini öğrendik. Ağustos ayının hemen başında ise, TOBB yetkilileri bölgeye gelerek Suriye ve Irak’la münasebetlerimizde büyük katkısı olacak olan yeni gümrük kapısının inşa çalışmalarını başlatacaklar. Yeni gümrük kapısının yeri için 200 dönümlük bir alan mayınlardan arındırılıyor. Sizin de söylediğiniz gibi hükümet olarak bizim asıl hedefimiz, Hatay il sınırlarına kadar uzanan mayın hattının tamamını mayınlardan arındırılmasıdır. Bu konuyla ilgili mecliste çalışmalar yapıldı, kanunlar çıkartıldı. Bu sadece benim değil, bütün bölge milletvekilleri arkadaşlarımızın üzerinde hassasiyetle durdukları önemli bir konudur. 1950’li yıllarda topraklarımıza gömülen bu mayınların biran önce temizlenmesi, bakir toprakların organik tarıma kazandırılması hepimizin temennisidir. Bu gerçekleştiğinde hem insanımıza, hemde ülkemiz ekonomisine yapacağı katma değeri görmezden gelme gibi bir lüksümüz olamaz.

-Sayın vekilim; 22 Temmuz seçimlerinin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Geçen süre zarfında Mardin’e neler yapıldı?

- Şimdi şöyle söyleyeyim. Ben size bazı somut rakamlardan söz edeceğim. AK Parti iktidarıyla başlayan ve büyük bir başarıyla yürütülen BELDES ve KÖYDES projeleri kapsamında kentimiz gerçek manada büyük hizmetler gördü. Yapılan başarılı çalışmalar çerçevesinde Mardin’de elektriksiz, susuz ve yolsuz köy neredeyse kalmadı. Nufusu 10 binin altında olan beldelerimizin belediyeleri BELDES'le yaşama geri döndüler. BELDES Projesinden de şu rakamları vermek istiyorum: nüfusu 10 binin altında olan belde belediyelerimiz bu proje sayesinde hizmet üretmeye başladılar. Bu belediyeler daha önce hizmet üretmeyi bir tarafa bırakın, borç batağına saplanmış, bir çoğu da icra kıskacına düşmüştü. Hükümetimizin sorunu tespit edip, BELDES ile yaşama yeniden döndürdüğü bu belediyelerden Mardin ilimizde 22 tane mevcut. Bu belde belediyelerimizin hiç birine parti farkı gözetmek sızın, halkına hizmet üretebilmesi için düzenli olarak para aktarıldı. Son bir yıl içinde 22 belde belediyemizin hesabına 3 milyon 237 bin 723 bin YTL aktarımda bulunuldu.

-Sayın vekil sağlık ve eğitimde durum nasıl, ne gibi çalışmalar var?

-Bir çok konuda olduğu gibi sağlık ve eğitimde de ilimiz adına gelişmeler var. Sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en fazla hekim sayısını Mardin, bu hükümet zamanında gördü. İlimizde şuanda görev yapan Uzman Doktor sayısı 175’i, Pratisyen hekim sayısı da 250’yi çoktan aştı. Bu rakamlara ulaşmak bir zamanlar Mardinimiz için bir rüya gibi gelirdi. Hekim sayısının artışının yanında Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine ek binalar yapıyoruz. Ayrıca, Midyat’a 150 Kızıltepe’ye de 200 yataklı olmak üzere iki yeni hastane yapıyoruz. Konuyla ilgili çalışmalar yüklenici firmalar tarafından sürdürülüyor. 700 gün içerisinde her iki hastanemizinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulması öngörülüyor. Eğitim’de de gayretli çalışmalarımız sürüyor. AK Parti Mardin Milletvekilleri olarak geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim bakanımız Doç.Dr. Hüseyin Çelik’le bir araya geldik. Mardin’deki mevcut derslik ve öğretmen açığımızı sayın bakanımıza anlattık. Önümüzdeki yatırım yılı için Mardin'e ek yatırımlar yapılması sözünü sayın bakandan aldık. Mardin Artuklu Üniversitesi için de bakan beyden destek istedik. Bu konuda hepimize yani bütün Mardinli hemşehrilerimize görevler düşüyor. Hepimizin bir tarafından tutup, üniversitemize sahip çıkması gerektiğinin günüdür bugün. Bu memleket hepimizin. Tabii ki her dönemde olduğu gibi bu dönemde yaşanan sıkıntılar var. Ancak bu sıkıntıları elbirliğiyle çözmemiz için birbirimize destek sunmamız gerekiyor. Sorunların çözüldüğü, sorunu olmayan bir Mardin görmek hepimizin rüyası ancak bu rüyayı yaşamak için hepimizin bir birine destek olması gerekiyor. AK Parti milletvekilleri olarak biz; vatandaşlarımızın partimize gösterdiği büyük teveccühe karşı, hizmette borçlu kalmamakta kararlı olduğumuzu sizin aracılığınızla bir kez daha yinelemek istiyorum.

-Vekilim çiftçilerimiz hallerinden pek memnun değil!

-Kurak bir mevsim geçirdik. Bu ne bizim, ne de hükümetimizin suçu. Yaradanın taktirine her zaman şükretmek gerekiyor. Kaldı ki hükümetimiz bu konuda da üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığına inanıyorum. Daha geçen hafta Kızıltepe ilçemizde çiftçilerimize 30 Milyon YTL tarımsal destek ödemesi yapıldı. Çiftçilerimiz haklı ama her zaman, her şeyi de devletten baklememek gerekiyor.

Sayın Vekilim, daha geniş zamanda sizinle daha uzun konuşmayı istiyoruz. Eklemek istediğiniz bişey var mı?
-Vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum. AK Parti'nin hizmet şiarıyla yola çıktığını herkesbiliyor. Bu partinin üyeleri olarak bizim de gayemiz bu dönem içerisinde mümkün olabildiği kadar memleketimize hizmet çekebilmektir. Bu süreçte, herkesten toplumsal hizmetler için kafasındaki projeleri bizimle paylaşmasını rica ediyoruz. Şahsi ve kişisel taleplerin peşinde koşmayı bir tarafa bırakarak, toplumumuzun yarar ve çıkarlarını gözetleyen, hizmet üretilebilecek fikir ve taleplere her zaman açık olduğumuzu özellikle söylemek isterim. Çok teşekkür ediyorum..
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum