14 Temmuz 2008

Demir, Mayın Temizleme Çalışmalarını Yerinde İnceledi


Partisi’nin belde kongrelerine katılmak üzere seçim bölgesi olan Mardin’e gelen AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, TOBB tarafından Nusaybin Cizre karayolunun 5. kilometresinde inşa edilecek olan yeni sınır kapısı için Mohris Tepesi ile 2. Hudut Jandarma Tabur Komutanlığı'na bağlı Demirtepe Karakolu arasında bulunan 200 dekarlık arazinin mayınlardan arındırılması çalışmasını yerinde izledi. AK Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu ve teşkilat başkanı Salih Yeşilmen ve diğer partililerle birlikte mayınçıkarma çalışmaları bir süre izledi.
Milletvekili Demir, Çalışmalara ara verildiği bir sırada firma yetkilileriyle birlikte mayınlardan arındırılmış alanda gezinerek, çıkarılan mayınları eline alarak yakından inceledi. 1954 yılında alana gömülen Amerikan meşeli anti personel mayınını boş kovanın kaldırarak basın mensuplarına konuşan Milletvekili Demir, iki kardeş toplumun arasına mayınlarla örülen duvarın hayırlı bir kapı için yıkılmaya başladığına işaret ederek,”Bu coğrafyada yaşamış bir birey olarak söylüyorum. Bugün burada şahit olduğumuz bu çalışmayı bir çoğumuz rüyasında görse bile inanmazdı. Belki temizlenecek olan alan tümüne göre çok küçük bir miktar olabilir ancak, inanıyorum ki bu hayırlı bir başlangıçtır. İşte bu mayınların kaldırılacağı alan üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından son derece modern bir kapı yapılacak. Hemen bu ay sonunda inşasına başlanacak olan bu kapı, geçmişte birlikte yaşamış iki kardeş halkın bir birine daha yakın yaşamasına vesile olacak, her iki ülke’nin insanlarına da sosyal ve ekonomik anlamda çok büyük katkılar sağlayacaktır. ” dedi.
ÇIKARILAN MAYIN SAYISI BEKLENENDEN FAZLA OLDU
Alman Tauber Firması yetkilisi Mehmet Yılmaz’dan temizleme çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Milletvekili Demir, Temizleme çalışmalarının yapıldığı 200 dekarlık alanda önceden 179 mayının oldğunun öngörüldüğünün, anca henüz alanın yarısında yapılan temizleme çalışmalarında şuana kadar çıkan mayın sayısının 225’i bulduğunu söyledi.
Alanda beklenenden fazla mayının bulunduğunu ve bulunan mayınlardan birinin boş kovanını makam odasındaki masasında kalemlik olarak kullanmak üzere izin alıp yanında götüren Milletvekili Demir, şuana kadar el bombası, anti tank ve anti personel olmak üzere 225 mayının bulunduğunu öğrendik. Çalışmada yol yarılandı. Çalışmanın bitmesiyle birlikte TOBB vakit kaybetmeden modern Transit kapı için inşa çalışmalarına başlayacak. İnşallah bölge insanına yeni bir istihdam alanı olacak bu kapının yerinde olduğu gibi Mardin’den Hatay’a kadar uzanan 740 kilometrelik alan da mayınlardan arındırılacak ve organik tarıma kazandırılacaktır.” Şeklinde konuştu.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum