8 Temmuz 2008

Doktorlar`dan Tepki!

Hastane önünde yapılan basın açıklamasına Mardin Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül, Tabipler Odası Merkez Konseyi Başkanı Zeki Gül, Mardin Tabipler Odası Başkanı Kamiran Yıldırım ve mesai arkadaşları ile hemşireler katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Mardin Tabipler Odası Başkanı Kamiran Yıldırım, hekimler ve sağlık çalışanları olarak mesleklerini uygularken her zaman şiddete maruz kaldıklarını belirterek, bunun en son örneğini hastanede çalışan Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Ünal'ın maruz kaldığı darp olayı olduğunu söyledi.

Yaptığı başarılı bir ameliyattan sonra hasta yakınlarını bilgilendirirken uğradığı çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Yıldırım, "Son dönemlerde bölgemizde özellikle Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde doktorlara yönelik sık sık şiddet uygulanmaktadır. Şiddettin kutsallaştırıldığı, herkesin kendi hukukunu ve hatta iddialara göre hukukçusunu oluşturduğu bu ortamda sağlık çalışanlarının ve özelde hekimlerin can güvenliği kalmamaktadır. Bu nedenle bu gün hekimlere sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı sesimizi duyurmak ve kamuoyu duyarlılığı sağlamak üzere burada toplandık. Bu olayı kınıyoruz. Bundan sonra bu tür olayların da bir daha yaşanmamasını diliyoruz." dedi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum