14 Temmuz 2008

Girmeli`de Kongre Heyecanı


Girmeli Belde belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen kongreye AK Parti Mardin Milletvekilli Mehmet Halit Demir, Y.Doç.Dr. Cüneyt Yüksel, AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, Mardin belediye başkanı Metin Pamukçu, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Salih Yeşilmen, Nusaybin İlçe başkanı Halil Can ile partililer ve vatandaşlarda hazır bulundu. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunuşuyla başlayan kongrede konuşmalar yapıldı.

AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 20002 seçimlerinden öncesi ile sonrası arasında Türkiyenin yaşadığı değişime dikkat çeken AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, “AK Parti’nin insan odaklı bir bakış açısıyla ülke bütününe eşit şekilde hizmet götürmeyi amaçlıyor. AK Parti’nin iktidara geldiği dönemde ülkemizin 3 tarafı çevrili iken dört tarafı da düşmanlarla kaplanmıştı. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle yurt içinde ve yurt dışında büyük büyük bir değişimin odağı olmayı başarmıştır. Sayın Başbakanımızın mihmandarlığında yapılan icraatlara bütün vatandaşlarımız tarafından büyük bir teveccüh görmüş, ve iktidarımıza olan destek bir kar topu misali çığ gibi büyümüştür. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizle birlikte büyümeyi sürdürecektir” dedi.

YÜKSEL: ENGELLERE RAĞMEN YOLA DEVAM DİYORUZ
AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti iktidarının bütün engellemelere rağmen yoluna her zamanki gibi kararlı ve cesaretli yürüyüşünü sürdürdüğünü belirterek, “AK Parti 2002 senesinde ilk defa iktidara gelirken 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sözünü verdi ve bu sözünü hakkıyla yerine getirdi. Şehrimizin kalkınması, adaletsizliklerin giderilmesi, ilimizin refahı ve huzuru siyasetimizin tek istikametidir. Bizler biliyoruz ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Bunun en somut örneği kendi memleketimiz, Mardin’dir. Türkiye ulusal bazda Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik, sosyal ve demokratik atılımlarını yaparken, bölgesel olarak Mardin’e 80 senede yapılmayan yatırımlar gene son 6 senede yapıldı. AK Partinin ülkemizin kaderini nasıl değiştirdiğine en somut örnek Mardin’dir. 22 Temmuz seçimlerinden beri ilimizde ve ilçemiz Nusaybin’de neler değişti onlardan örnek vereceğim. Öncelikle KÖYDES ve BELDES projeleriyle başlatılan altyapı çalışmalarının başarılı sonuçlarını gördük. Bölgeye yapılan 8,4 katrilyonluk yatırım sayesinde köylerimizde büyük oranda yol ve su sorununu çözdük. “Yolsuz, susuz ve elektriksiz köy kalmayacak” parolası ile hazırlanan ve büyük bir başarı elde edilen KÖYDES Projesi'nden sonra BELDES projesi pek çok ilçe ve beldemizin yol ve su sorunlarını çözmek için bütçeden ciddi rakamlarda kaynak ayrıldık. BELDES kapsamında, nüfusu 10 binin altında bulunan belediyelerin, stabilize, asfalt, kilitli taş, beton ve sanat yapısı ile, su isalesi, su şebekesi, su deposu yapımı ve motopomp gibi alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere Mardin ilindeki 22 belediyeye 3 milyon 273 bin 725 YTL ödenek tahsis edildi.

Girmeli belde Belediyemiz de bu rakamdan 140 bin YTL nin üzerinde bir pay aldı. T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 2003 yılında çiftçilere 1 Milyon YTL kredi kullandırılmış iken, 2007 yılında bu miktar 23,3 Milyon YTL’ ye yükseldi. Bu dönemde, Mardin çiftçisine kullandırılan kredi miktarı 23 kat arttı. ” şeklinde konuştu. Girmeli belde başkanlığı 3. olağan kongresinde tek listeyle gidilen seçimde belde başkanı Ercan İş yeniden AK Parti Girmeli belde başkanlığına seçildi. Kongrenin ardından AK Partili Girmeli Belde Belediye Başkanı Yusuf Turgay, beldesine gelen konukların onuruna kendi evinde bir yemek verdi.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum