3 Temmuz 2008

Gönül Köprüsü 2. Öğrenci Grubu Mardin'de

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında İstanbul'dan Mardin'e gelen 200 kişilik ikinci öğrenci grubu kentin tarihi mekanlarını gezdi.
Turkcell'in ana sponsorluğunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Gönül Köprüsü Projesi' yeni dostluklara kapı açıyor. Türkiye'nin 81 ilinden 100 bin öğrencinin faydalandığı projeyle ülkenin dört bir yanından çocukların farklı illeri görüp, yeni dostluklar edinmesi amaçlanıyor. Öğrencilerin yurdun doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetmesini sağlayacak proje kapsamında ilköğretim 7, 8 ve lise 1, 2. sınıflarda okuyan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği illerde 5 günlük kültür
turlarına katılıyor. İstanbul'daki ilköğretim ve ortaöğretim okullarından proje kapsamında Mardin'e gelen 200 öğrenci, 5 gün boyunca kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanı bulacak.
'Gönül Köprüsü' adlı proje kapsamında önceki gün Mardin'e gelen ve 5 gün süreyle kentte kalacak olan İstanbullu öğrenciler, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı'nı gezdiler. Tarihi mekanların bol bol fotoğrafını çeken öğrenciler, "Çok güzel bir proje. Mardin'e ilk kez geliyoruz, böyle bir proje olmasaydı biz buraları göremeyecektik. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gezmek, görmek çok iyi bir şey. Tarihi yerleri çok merak ediyoruz" diye konuştular.
Mardin'e hayran kalan konuk öğrenciler, kentin tarihi güzelliklerini başka arkadaşlarının da görmesini istedi. Projenin Mardin Basın Koordinatörü Murat Bağış ise, İstanbul ve Samsun'dan dört ayrı grup olarak toplam bin 200 öğrenciyi 5 gün boyunca Mardin'de ağırlayacaklarını söyledi. Öğrencilerin Mardin'de ilk 3 gün boyunca tarihi ve turistik mekanları ziyaret ettiklerini anlatan Bağış, kalan 2 günde ise çocukları daha önce belirlenen gönüllü ailelere teslim edeceklerini bildirdi. Amaçlarının İstanbullu
çocuklarla Mardinli çocukların kaynaşmasını ve aile ortamlarını tanımalarını sağlamak olduğunu dile getiren Bağış, proje kapsamında şehre gelen çocukların memleketlerine döndüklerinde gördüklerini rapor haline getireceklerini kaydetti. Bağış, bu raporun okullarda ve mahallelerde anlatılacağını, böylece projenin çok geniş kitleleri kapsayacağını anlattı.
İstanbul'dan proje kapsamında gelen lise öğrencisi Buşra Gümüş, "Bu proje ile doğu ile batının kaynaşması amaçlanıyordu. Bence bu amacına ulaştı. Çok güzel bir proje oldu. Devamını da bekliyoruz"dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum