14 Temmuz 2008

Hamidi;“Mardin’de Suyu ve Yolu Olmayan Köyümüz Kalmadı”




















Ak Parti Mardin Milletvekili Halit Demir’in Kızıltepe Öğretmenevinde düzenlediği ikinci istişare toplantısına katılan İl Özel İdare Genel Sekreteri M.Sırrı Hamidi Mardin’de suyu akmayan ve yolu olmayan köy kalmadığını ifade etti. Hamidi yaptığı açıklamada ‘’İl Özel İdaresi olarak, çalışmalarımızı kırsal kesimlerde yoğunlaştırıyoruz, bu sene 2008 yılında 35 trilyon bütçemiz vardır. Bu bütçemizin % 90’ı tamamen yatırıma dönüktür. Geri kalan % 10’luk bölüm ise cari harcamalar içindir. Daha önceki dönemlerde bu tam tersineydi. Bu hükümetimizin il özel idarelerini yeniden düzenlenmesiyle gerçekleşmiştir’’dedi.
Hamidi;’’ Şu anda Mardin ilimizde suyu ve yolu olmayan köyümüz kalmamıştır. Bunda sonra yapacağımız mevcut yolları standartlar ölçüsüne getirmektir. İçme sularında da tesis geliştirme çalışmaları yapmaktayız. Köylerimizde içme suyu şebekelerinin çalışmaları sürüyor. İçme suyunu artık evlerin içine çekiyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra köylerimizin güzelleştirilmesi hususunda park, kaldırım ve köyün ortak mallarının düzenlemesi ve geliştirilmesi gayretlerimiz de sürüyor. Bunların dışında hükümetimizin önemle üzerinde durduğu duble yolların yapılması çalışmalarının hızla sürdürülmesidir. Mardin Valiliği İl Özel İdaresi olarak bu bağlamda da yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz.
Kızıltepe-Viranşehir, Nusaybin-Şırnak bölünmüş yolu ile Mardin - Diyarbakır duble yol çalışmaları süratle sürdürülüyor. Bu yolların ihaleleri yapılmış olup yapımlarına hızla devam edilmektedir’’dedi. Çok önemli bir konuyu milletvekile arz ettiğini ifade eden Hamidi, Yörede daha önce 100 metreden derin kuyuların açılmasına müsaade edilmediğini şu sıralar ovadaki su seviyesinin çok daha aşağıya çekilmiş olmasından dolayı, kuyuların derinleştirilme-sine yönelim olduğunu, kuyuların derinliği neredeyse 300-400 metreye kadar ulaşmıştır. Buda beraberinde büyük sıkıntılar getirmektedir. Yöre insanımızın en büyük temennisi GAP suyunun biran önce ovaya ulaşmasıdır. Mardin ovasını GAP suyuna kavuşturulması için çalışmalar biran önce başlatılmalıdır. Bizim için en önemli konuların başında bu proje gelmektedir. Mardin’de bir de gölet çalışması üzerinde duruyoruz. Bu konuda başarı sağlamış Tokat Valiliği İl Özel İdaresi yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bu projeyi Mardin’de de uygulayacağız” dedi.

Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum